Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: 7th Sunday Festival, Festivalterrein De Roost - Erp, 20-05-2018

7th Sunday Festival, Festivalterrein De Roost - Erp, 20-05-2018

7th Sunday Festival, het festival wat haar naam te danken heeft aan de 7e zondag na Pasen, is de afgelopen jaren een begrip geworden in Nederland. Met Harmony of Hardcore op zaterdag en 7th Sunday Festival op zondag gecombineerd met een fantastische line-up en goed weer: dat moest wel heel wat beloven! Op de Instagram Stories van Guestzone heb ik jullie afgelopen zondag op de hoogte gehouden van dit evenement. Benieuwd wat ik vond van dit festival? Lees dan snel verder!

Vanaf station Eindhoven wilden wij om 3 uur de pendelbus nemen naar het festival, maar de bussen lieten even op zich wachten. Even later kwamen er een aantal nieuwe bussen en konden wij, gelukkig, wat zitplekken bemachtigen. In de bus draaide de airco overuren, maar met de zon en het drukke verkeer was iedereen toch wel erg blij toen we, na een rit van 1,5 uur, de bus uit konden. Gelukkig hadden ze genoeg toiletten klaar gezet op het terrein, waarvan het nog een kwartiertje lopen was naar het festival. Dikke pluim!

Binnen 5 tellen waren we binnen. Op naar de kluisjes! Snel borgen we onze onnodige spullen op en trokken we een sprintje naar de Tokens kassa om muntjes te halen. Vooraf hadden we goed gegeten, maar door de hitte was een lekker koud drankje wel gewenst! Onderweg kregen we 2 programma boekjes, die goed te gebruiken waren als waaier in de rij bij de bar, want jongens wat een temperatuurtje! 20 minuten en wat ‘waaier-sessies’ later hadden we wat koude biertjes weten te bemachtigen en konden we beginnen met het verkennen van het festivalterrein. YEAH!

7th Sunday Festival, Festivalterrein De Roost - Erp, 20-05-2018

Op weg naar de Mainstage kwamen we een ballon kraampje, een groot reuzenrad, een disco en diverse kraampjes waar je snoep, eten en kleding kon kopen tegen. Het viel ons op dat ze enorm hun best hadden gedaan om het festival in elke hoek te voorzien van vrolijke kleuren, letters en versiersels. Onze oren leidden ons naar de Revealed Recordings tent waar Jewelz & Sparks wat heerlijke nummers door de speakers pompten. De sfeer op dit feest kón niet beter!

Onze maag begon te rommelen en als neusje van de zalm troffen we daar de Broodje-carpaccio tent aan, halleluja! Smulpapen zoals ik zijn enorm blij dat het eten op festivals tegenwoordig verdergaat dan friet en hamburgers, het broodje was werkelijk waar een culinair hoogstandje! Met een volle maag en de zon die op onze huid brandde vertrokken we richting de Mainstage waar onze held Sam Feldt zich net klaar maakte voor zijn set. Mensen waren lekker aan het dansen en aan gezelligheid was er geen gebrek! Geloof me, het nummer ‘Sensational’ klonk door de gehele sfeer nog véél beter dan ooit.
Plotseling kregen we bericht dat bekenden bij de Herrie met Gerrie stage stonden. Sorry? De wát? Was mijn eerste reactie, maar wat bleek: de Herrie met Gerrie stage is een bekend fenomeen in Eindhoven. De stage bevond zich in het bos waar de bomen versierd waren met allerlei kleuren en slingers en waar op het podium een grote aap en mensen dansten op de techno deuntjes die verkleed waren als… Ja waren het eigenlijk? Het was duidelijk dat je bij deze stage je oren én je ogen de kost kon geven.

Na het Herrie met Gerrie avontuur liepen we richting de kluisjes om onze jas en trui aan te trekken omdat het inmiddels wat kouder was geworden. De 50 Euro aan munten hadden we bijna opgemaakt, dus we besloten alvast nog zo’n 30 Euro aan munten erbij te halen. De prijs van 1 token was omgerekend 2,85 waarvoor je 1 biertje kon kopen en ook de broodjes carpaccio vielen, naar mijn mening, met 2,5 tokens mee. Omdat het inmiddels al bijna 10 uur was en onze smaakpupillen weer hunkerden naar carpaccio haalden we wederom twee broodjes carpaccio die we oppeuzelden op een bankje met het zicht op Kraantje Pappie, die zijn nummer: ‘Waar is Kraan?’ aan het performen was.

7th Sunday Festival, Festivalterrein De Roost - Erp, 20-05-2018

Toen we onze energie weer hadden opgeladen trok het grote verlichte bord: MOUNTAIN onze aandacht. Met een grote trap liepen we naar boven het bos in, aan de andere kant van de Herrie met Gerrie stage, en daar troffen een enorm grote stage genaamd The High aan die gekenmerkt werd door een enorme hoeveelheid met groene en paarse neon lichten waar het publiek mee stond te bewegen op de elektro beats van Benny Rodrigues. Wat verder ging na zijn overname door Dr Lektroluv, ook wel The Man with the Green Mask genoemd, die elektro classic: ‘Discothéque’ draaide. Rond kwart voor 11 gingen weer terug naar de Revealed Recordings tent waar Kura ons favoriete nummer ‘One’ van de Swedish House Mafia in de remix gooide.

We besloten onze laatsten uren bij de Mainstage te besteden waar Ingrosso en de grote eindshow op het programma stonden. We zochten een mooi plekje met perfect uitzicht op de Mainstage waar de lycrics: ‘We are the future live today!’ van het nummer ‘Barricade’ door de speakers dreunde. Omdat we nog wat muntjes over hadden besloten we deze te besteden aan een frietje mayo en een paar drankjes, waardoor we bij de stage Oh1O terechtkwamen waar niemand minder dan Tony Junior, met een set vol energieke deuntjes, de laatste energie uit het publiek probeerde te stampen met remixen van bekende tracks als ‘Satisfaction’ van Benni Benassi.

7th Sunday Festival, Festivalterrein De Roost - Erp, 20-05-2018

Om niks van de eindshow te missen, gingen we snel terug naar de Mainstage, waar Ingrosso inmiddels het nummer ‘Like I do’ van David Guetta omtoverde tot zijn eigen sound. Hierna hebben we tot een kwartier voor het einde bewonderend zitten kijken naar het feestende festival publiek en het prachtige vuurwerk wat de lucht in werd geschoten. 7th Sunday Festival is een divers festival met goed gevuld programma vol fantastische artiesten en een enorme hoeveelheid aan entertainment, waardoor iedereen zich hier uitstekend kan vermaken. Wat ons betreft heeft 7th Sunday Festival onze verwachtingen ruimschoots overtroffen, wat het zeker een blijvertje maakt voor volgend jaar!

+Veelzijdige line-up
+Hoeveelheid entertainment naast de artiesten
+Eet en drink gelegenheden
+Toiletten waren prima geregeld

-Heuvelachtig terrein waardoor je goed moest uitkijken waar je liep
-Rond een uur of 11 gingen veel barren dicht, waardoor het enorm druk werd bij de overige barren en drinken halen dus een tijdje duurde

Reporter: Demi Groen
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ