Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Music On Festival, Havenpark / N1 Park - Amsterdam, 05-05-2018

Music On Festival, Havenpark / N1 Park - Amsterdam, 05-05-2018

Bij het wakker worden zochten zonnestralen hun weg in mijn slaapkamer. Bij het open doen van de gordijnen zag ik de zon fel schijnen. Een prachtige dag om een festival te bezoeken. Voor mij zou het festivalseizoen op 5 mei officieel geopend worden. De korte broek mocht voor vandaag afgestoft worden en met een opperbest humeur vertrok ik richting Music On Festival in Amsterdam. Het festival bestond uit 2 dagen en de echte diehards hadden de mogelijkheid om te kamperen. Het hart van een techno liefhebber ging sowieso harder kloppen bij het zien van de line up. Marco Carola , Paco Osuna en Loco Dice zijn niet de minste artiesten. Iedere artiest kreeg ook van de organisatie minimaal 2 uur de tijd om zijn kunsten te vertonen en om het publiek op een muzikale reis mee te nemen. Vooral bij techno is het fijn als een artiest zijn muzikale verhaal kan vertellen met een uitgebreide set.

Het Havenpark te Amsterdam was de plek waar het feestgedruis twee dagen lang zou gaan losbarsten. De organisatie had een pendeldienst ingezet vanaf Amsterdam Sloterdijk die de feestbeesten voor 5 euro heen en weer zou brengen naar het festivalterrein. Bij de wandeling naar de entree viel het op dat het publiek uit een bont gezelschap internationale gasten bestond. Music On is op Ibiza een groot succes en een festival in Amsterdam zorgt ervoor dat veel buitenlanders naar de hoofdstad zijn afgereisd. De entree verliep vlot en daarna was het tijd om munten te halen en het terrein te betreden.

Music On Festival, Havenpark / N1 Park - Amsterdam, 05-05-2018

De mainstage had zijn intrek genomen in een grote tent waar Stacey Pullen op dat moment aan het draaien was. Ondanks dat het heerlijk weer buiten was stonden er veel bezoekers in de tent. Aangezien ik toch van het zonnetje wilde genieten besloot ik richting Area 2 te gaan. Oxia was daar op het moment aan het draaien, iedereen kent zijn nummer “Domino” wel: een festivalklapper van jewelste. Gelukkig was de tweede area wel grotendeels open en kon hier wel van het zonnetje genoten worden. Miss Kittin nam het over van Oxia. De handjes gingen meermaals bij het publiek in de lucht en iedereen stond met een grote glimlach op het gezicht te genieten. Heerlijke electro en techno kwam uit de speakers. Buiten de stages om hadden veel bezoekers zich op kleedjes op de grond gevestigd of lagen lurkend aan een waterpijp bij de Sisha lounge te relaxen.

Van al dat gedans krijg ik in ieder geval altijd vreselijke honger. Gelukkig had de organisatie voor een aantal eetgelegenheden gezorgd. Een heerlijke verse pasta of een vette hap moest het honger gevoel van de festivalganger stillen. De momenten dat ik iets ging eten was het helemaal niet druk bij de foodstands. Dit kan ook aan de prijzen gelegen hebben van het eten. Bovendien waren de bezoekers veel te druk met dansen. Wat wil je als op hetzelfde moment Paco Osuna de mainstage in vervoering brengt en het aanwezige publiek helemaal gek maakt? Wij besloten nog eventjes in de zon te blijven dansen bij Claude Vonstroke. Ondanks dat het festival op beide dagen volledig uitverkocht was, was er genoeg ruimte om te dansen.

Music On Festival, Havenpark / N1 Park - Amsterdam, 05-05-2018

Met het langzaam ondergaan van de zon besloot ik richting de Mainstage te gaan waar The Martinez Brothers een heerlijke set weggaven. Bij deze heren was stilstaan geen optie en door het publiek werden de beste techno moves uit de kast getrokken. Vervolgens was het tijd voor de grote man Marco Carola om de eerste festival dag af te sluiten. Met de invallende duisternis vulde de tent zich met steeds meer publiek. De lichteffecten en het podium kwamen nu nog beter tot hun recht. Het was duidelijk dat Marco Carola vandaag de grote publiekstrekker was. De mainstage was tot de nok gevuld en iedereen ging van voor naar achteren helemaal los. Bij iedere vette drop klonk er een hoop gejoel en gejuich vanuit het publiek.

Helaas komt aan al het moois een eind. Zo ook voor de eerste festivaldag van Music On Festival. De sfeer , de muziek en uiteraard het zonnetje zorgden voor een meer dan geslaagde festivaldag. De bikkels met een weekendticket konden morgen nogmaals vlammen op dit festival. Wij kijken met een glimlach terug op deze festivaldag. Voor alle liefhebbers van een leuk , gezellig en kleinschalig festival: zet Music On Festival voor volgend jaar op je agenda. Mensen die aankomende zomer naar Ibiza gaan kunnen uiteraard ook naar een van de Music on feesten toe op het magische eiland. Succes op een topdag is gegarandeerd!

Beeld:   Music On Festival

Reporter: Alex Van Leeuwen
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ