Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Kingsland Festival Groningen, Stadspark - Groningen, 27-04-2018

Kingsland Festival Groningen, Stadspark - Groningen, 27-04-2018

Koning Willem was weer jarig! Heel Nederland kleurde oranje en vierde de eenenvijftigste verjaardag van onze vorst als vanouds. Dit jaar was het voor mij en alle mede Groningers een speciale Koningsdag, de Koninklijke familie had besloten zijn verjaardag in “mijn stadje” te vieren.

In de ochtend verwelkom ik op de Vismarkt de Koning en zijn familie, vervolgens besluit ik richting het Stadspark te lopen, om daar net als vorig jaar Koningsdag te vieren tijdens het Kingsland Festival. Voorgaande edities van dit festival hebben indruk op mij gemaakt: goed en professioneel georganiseerd en een line-up waar je U tegen zegt. Dit jaar is de line-up naar mijn mening nóg indrukwekkender dan die van vorig jaar. Het programma ziet er als volgt uit:

Kingsland Festival Groningen, Stadspark - Groningen, 27-04-2018

Toen ik eerder dit jaar zag dat de koning van de trancemuziek: Armin van Buuren naar “mijn stadje” kwam kon mijn lol niet op. Al sinds zijn eerste track Blue Fear in 1997 volg ik hem op de voet. Ik heb aardig wat optredens mogen meemaken van deze Officier in de orde van Oranje Nassau.

Aangekomen in het Stadspark was het festival al een uurtje bezig. Met de verwachting dat het nog rustig was, zie ik toch al behoorlijk wat feestgangers aanwezig. Muntjes gehaald, locker gescoord, ready to party!

Ik loop de mainstage op en Lucas & Steve beginnen net met hun set. Lekkere house om de dag mee te beginnen! Tijdens de set wordt stilgestaan bij het overlijden van DJ Avicii door een track ter ere van hem te draaien. Het podium ziet er imposant uit. Een enorme kroon met behoorlijk wat lampen, CO2 kanonnen, stageflames en ga zo maar door.

Kingsland Festival Groningen, Stadspark - Groningen, 27-04-2018

Na Lucas & Steve is het de beurt aan (de voor mij niet heel bekende) Julian Dobbenberg, beter bekend als Julian Jordan. Ook hij draait lekkere EDM en de stemming begint er steeds meer in te komen bij het publiek. Het begint ook steeds voller te raken bij de mainstage. Dat is ook niet raar want na Julian Jordan is het de buurt aan die andere Koning…

Klokslag 17:00 verwelkomt Groningen Armin van Buuren op het podium en hij begint als vanouds direct met een paar knallers! Remixen van zijn tracks “Sunny Days” “Sex, Love And Water” en nog een aantal andere hits komen voorbij en het publiek vindt het geweldig! Van Buuren begint steeds harder te draaien. Psy-trance tracks volgen elkaar op en niet alleen ik maar het hele publiek vindt de muziek geweldig! Net als in een aantal eerdere sets kon het publiek lekker “stampen” op de Wildstyles remix van “Great Spirit” van Armin van Buuren & Vini Vici.

Kingsland Festival Groningen, Stadspark - Groningen, 27-04-2018

Om 17:59 neemt Armin plaats vooraan het podium met een confettipopper in zijn hand. Stipt om 18:00 wordt een poging gedaan om het wereldrecord confetti schieten te verbreken. 5000 partypoppers zijn door de organisatie uitgedeeld. Van Buuren telt af van 10 naar 0: BOOM! Zeker 4000 feestgangers schieten tegelijk hun confetti de lucht in terwijl er een lekkere psy-trance rammer uit de speakers pompt. Een lekkere stevige set was het!

Al het dansen en springen maakt hongerig, dus op naar de eettentjes. Ik ben niet de enige die hier zo over denkt want het is bij elke eetgelegenheid behoorlijk druk. Er is voor ieder wat wils en men wordt zo snel mogelijk geholpen, vanwege de drukte moet ik wel even wachten.

Buikje weer rond en ik ben klaar om verder te feesten. Teruggekomen bij de mainstage staat de Belgische DJ Lost Frequencies op het punt van beginnen. Ik merk dat het tempo en het feestgehalte iets terugzakt.

Vervolgens is het de beurt aan Ummet Ozcan. Deze DJ ken ik nog van de periode dat hij zich wat meer in de trancescene begaf. Ozcan voert het tempo weer lekker op en draait lekker hard. Zeker in Groningen kan het publiek dit heel erg waarderen. De sfeer zit er weer lekker in. Deze lijn zet de volgende DJ, Nicky Romero, voort. Net als vorig jaar weer een prima set, met als hoogtepunt het moment dat hij een nooit eerder uitgebracht nummer van Avicii draaide. Kippenvel gegarandeerd!

Dan is het de beurt aan de Australische “Mystery Guest” Timmy Trumpet. Vanaf het begin gaat het helemaal los! Van psy-trance naar hard-trap terug naar big room en weer over naar hardstyle. Normaal gesproken word ik niet zo enthousiast van het geswitch naar verschillende stijlen en tempo’s maar hoe Trumpet dit doet, is erg prestigieus! Zelfs de festivalmedewerker bij de nooduitgang kan niet stil blijven staan en beweegt af en toe even mee met de muziek.

Kingsland Festival Groningen, Stadspark - Groningen, 27-04-2018

Uiteindelijk, “last but not least” is het de beurt aan hardstyle-held Headhunterz. Zoals iedereen verwacht dreunt de bass lekker over het Stadspark afgewisseld met bekende hardstyle melodieën. Het vuurwerk en de lasers maken deze act tot een geweldige afsluiter van dit geweldige verjaardagsfeestje van onze koning, Kingsland tot volgend jaar!

Pluspunten:
• Armin van Buuren
• Snelheid barpersoneel
• Sfeer

Minpunten:
• Volgorde line-up mainstage

Beeld:   Kingsland Festival

Reporter: Frits Tiekstra
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ