Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Mysteryland 2017 - Day 2, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 27-08-2017

Mysteryland 2017 - Day 2, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 27-08-2017

Eind augustus werd het Haarlemmermeer weer omgetoverd tot een prachtig festivalterrein voor het oudste jaarlijkse terugkerende dancefestival ter wereld genaamd Mysteryland, dat naast 24 edities in Nederland ook edities in Chili en de Verenigde Staten kent. Met genres zoals techno, trance, hardstyle, hiphop en wel veertien stages is er voor iedereen wat wils en als frequent bezoeker wilde ik hier dan ook graag een report over schrijven.

Elke editie van Mysterland is anders, de stages, de artiesten, het terrein, de activiteiten en ga zo maar door. Ongelofelijk veel werk hebben ze er ieder jaar aan om alle stages te bouwen, de artiesten te regelen en het iedereen naar hun zin te maken. Sinds 2015 is er naast een meerdaags festival op zaterdag en zondag ook een camping op Mysteryland toegankelijk waar het feest al op vrijdag begint. Kamperen kan back tot the basics door je eigen tent mee te nemen of je kan gaan ‘glamperen’ door een tipi tent pakket aan te schaffen, waar je na een avondje feesten zo in kunt glijden! Daarbij heb je nog de mogelijkheid om zelf wat eten en drinken mee te nemen, een ontbijt pakket aan te schaffen of gewoon op het festivalterrein zelf naar de supermarkt te gaan om je ontbijt samen te stellen.

Mysteryland 2017 - Day 2, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 27-08-2017

Feesten kan een volledig weekend met camping, maar je kan ook gewoon één dagje gaan of een heel weekend zonder camping. Ook kun je je tickets upgraden naar VIP zodat je bij een aantal stages een beter zicht hebt en je sneller naar de bar en de toilet kan. De mogelijkheden zijn dus eindeloos, niet gek ook dat Mysteryland, net als de edities van 2016, volledig uitverkocht was. Of je nu met de trein, de auto, de fiets of de taxi naar Mysteryland gaat het is altijd top geregeld. Máár dit jaar had je ook de kans om volledig in stijl met de Uber Chopper helikopter op het festivalterrein afgezet te worden. Voor 100,- Euro per persoon kon je vanaf een locatie in Amsterdam of Den Haag worden opgehaald en afgezet.

Nadat de zaterdag spectaculair was afgesloten, was ik op zondag met twee vrienden van de partij voor een goed dagje Mysteryland. Eenmaal aangekomen op het festival hoorde ik de beats al door de speakers klinken en was ik alweer bijna gedesoriënteerd omdat ik overal mensen en stages zag. Op de borden stond –gelukkig- overal goed aangegeven waar ik mijn favoriete stage kon vinden, maar soms was ik wel even een half uurtje onderweg omdat het terrein zo gigantisch groot was. De organisatie van Mysteryland had álles tot in de puntjes geregeld. Zo stond zowel de line up als de plattegrond op de app en werden er bij aankomst boekjes met plattegrond én line-up uitgedeeld, zodat je jouw favoriete artiest niet zou missen.

Mysteryland 2017 - Day 2, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 27-08-2017

De stages Cocoon, Paradise, Elrow en Puna waar op zaterdag artiesten als Sven Väth, Benny Rodrigues & Michel de Hey, Dubfire en Waxfriend optraden en natuurlijk de Mainstage, Big Top Live en Q Dance stages waar op zondag dj’s zoals Axwell /\ Ingrosso, Armin van Buuren, Above & Beyond, Coone en de Noisecontrollers aanwezig waren, maakten samen natuurlijk een line-up om van te smullen! Maar naast je beste dance moves laten zien kon je ook heel veel andere dingen doen zoals heerlijk ontspannend naar de Healing Garden gaan voor een massage, de carrousel in gaan wat je een prachtig uitzicht gaf over het festivalterrein of bungeejumpen voor de echte dare devils !

Op de mainstage begonnen we ons avontuur waar house/techno legend Benny Rodrigues de voetjes van de grond kreeg terwijl het zonnetje op ons gezicht brandde. Ik vond hem persoonlijk echt een fantastische toevoeging aan de line-up van dit jaar op de Mainstage. We zijn hier nog een paar uur gebleven waar nummers zoals Tunnelvison van Don Diablo in een verrassende remix voorbijkwamen. Na een tijdje besloten we het terrein verder te gaan verkennen en zo strandden we bij de Mac Decent x Crazy Town stage waar het nummer Promises van Nero door NGHTMRE in een compleet ander jasje werd gestoken!

Mysteryland 2017 - Day 2, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 27-08-2017

Naast al dat aanbod aan activiteiten en de aanwezigheid van de zon tot een uur of 6 moest er natuurlijk ook goed gegeten en gedronken worden. Op Mysteryland is er een ongelofelijk aanbod van diverse foodcounters voor zowel vleeseters als vegans! Drankjes varieerden van bier tot heerlijke cocktails of vers gemaakte fruit en groentesapjes. Kortom ben je op dieet, moet je aankomen of heb je totaal geen idee wat je gaat eten? De keuze is enorm en anders probeer je het gewoon allemaal :).

Na het eten en een rustpauze begon het langzamerhand donker te worden. Andere vrienden bleken ook aanwezig te zijn, dus besloten we de rest van de avond samen af te maken. We verplaatsen ons met de hele groep weer terug naar de Mainstage waar we Oliver Heldens, Axwell /\ Ingrosso en de eindshow van Armin van Buuren hebben gezien. Waarna we met de aanwezigheid van een vermogen aan vuurwerk, rook en slingers de avond feestelijk afsloten!

In mijn mening is Mysteryland een festival wat zeker bovenaan je to do list moet staan als je nog nooit bent geweest. Spijt dat je niet ben geweest of is het je niet gelukt dit jaar een kaartje te bemachtigen? Vergeet dan niet op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rond dit festival door Mysteryland – en Guestzone- op social media te volgen.

And remember… Yesterday is history, today is gift and tomorrow… is a mystery.

Mysteryland 2017 - Day 2, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 27-08-2017

Reporter: Demi Groen

Fotobijdrage: Elise Van zoggel
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ