Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: New Horizons, Nurburgring - Nurburg (DE), 26-08-2017

New Horizons, Nurburgring - Nurburg (DE), 26-08-2017

Afgelopen weekend transformeerde de Duitse Nürburgring tot een waar danspaleis voor menig EDM- liefhebber. Voor ons een perfect moment om de auto in te stappen (dit evenement ligt helaas niet naast de deur) en ons onder te dompelen in de primeur van dit grootse festival.

Vrijdagmiddag stonden wij, na een week vol stage en werk, te trappelen voor vertrek naar onze Oosterburen. De timetable die wij van tevoren tot op de minuut hebben uitgeplozen belooft ontzettend veel goeds. New Horizons serveert een groot deel van mijn persoonlijke favorieten op het gebied van dance, house en techno. In trap, trance en hardstyle ben ik nog niet erg thuis, maar ook hier zullen we uiteraard een kijkje gaan nemen!

New Horizons, Nurburgring - Nurburg (DE), 26-08-2017

Na een lange rit, het settelen op de prachtige camping (wat een mooi gebied!) en de wandeltocht naar het festival, zijn wij eindelijk klaar voor een spectaculaire avond. Kriss Kross Amsterdam hebben we helaas aan ons voorbij moeten laten gaan, maar we worden verrast met de laatste minuten van de set van Martin Solveig. Het Duitse publiek wordt onmiddellijk opgezweept als Robin Schulz zijn plekje op de stage van Capital Park inneemt. Wat een feest! Ik zag Robin Schulz een paar maanden geleden in Hongarije, maar dit kan hier niet mee vergeleken worden. Zodra de eerste melodieën van zijn recente hit ‘OK’ het grote plein bereiken is het dan ook zeker: Dit weekend wordt er een om niet te vergeten.

We blijven met een drankje op het Capital Park hangen om de set van Axwell /\ Ingrosso te zien. De muntverkoop werkt op New Horizons iets anders als we gewend zijn. Je koopt credits die gekoppeld worden aan je festivalbandje, die je vervolgens alleen maar hoeft te scannen tijdens het kopen van je consumpties. Super handig! Ook opvallend was dat je bij elk drankje (1 credit), een extra credit voor de beker betaalt (statiegeld). De beker kon je weer inwisselen bij de bar of een speciaal hiervoor opgestelde stand. Het resultaat: een schoon festival zonder vertrapte plastic bekertjes als dansvloer. Top!

New Horizons, Nurburgring - Nurburg (DE), 26-08-2017

Axwell /\ Ingrosso hebben ons vervolgens niet teleurgesteld. Het Capital Park staat wederom op zijn kop als ‘More Than You Know’ en ‘I Love You’ worden gedraaid. Vooral ‘Don’t You Worry Child’ doet het erg goed, dit uurtje puur genieten vliegt voorbij. De steengoede line- up op Capital Park zorgt ervoor dat we eigenlijk nog niet willen vertrekken, want er wordt plaatsgemaakt voor Tiësto. Deze Nederlandse DJ valt goed in de smaak bij onze buren, dit grote plein blijft zich verder vullen. Dit doet de sfeer extra ten goede, want sommige stages op het festival zijn nog net iets te groot voor het aantal bezoekers op dit festival.

Dit scenario doet zich voor als wij een kijkje willen gaan nemen bij Joris Voorn. Deze technoheld trekt volle zalen in ons kikkerlandje, dat was dan ook het beeld dat wij bij deze set hadden geschetst. Toen wij vervolgens Factory49 naderden, bleek er een handjevol mensen los te gaan op de beats van deze man. Hoe gaaf we Joris ook vinden, dit was voor ons net iets te rustig. Hier besluiten we dan ook al snel om het festivalterrein verder te verkennen.

De tweede helft van het festivalterrein is te bereiken door via de vele trappen van de tribune van het racecircuit naar beneden te komen. Hier vind je ‘Garden of Goa’, ‘Urban Circus’ en ‘Trancetonia’. We nemen een kijkje bij Headhunterz, als we er al snel achter komen dat er noodweer op komst is. Vanaf het festivalterrein is het toch nog een hele dikke twintig minuten lopen naar de camping, dus helaas sluiten we de vrijdagavond hier abrupt af. En dat is maar goed ook, want een half uur later liggen we in ons tentje te luisteren naar een onweersbui zoals ik ze nog nooit heb meegemaakt.

New Horizons, Nurburgring - Nurburg (DE), 26-08-2017

Op de vroege zaterdagmorgen is er van het donkere weer van vrijdagnacht niks meer te merken, en kunnen we in het zonnetje uitrusten voor de volgende festivaldag. We beginnen ’s middags bij Sunnery James en Ryan Marciano. Ik had deze mannen nog niet eerder zien draaien, wat waren ze leuk! Op het terrein was nog niet veel te doen, maar samen met het publiek dat zich al op Capital Park heeft verzameld maken de jongens er het beste van. De soul en funk die ze door hun housemuziek weten te toveren zorgt in combinatie met de stralende zon voor een steeds losser publiek.

Hierna volgt DVBBS en het moge duidelijk zijn dat Duitsland heeft zit wachten op dit moment. Het terrein wordt langzaam voller en voller, en ondanks het tijdstip (het is inmiddels 18 uur) zit de sfeer er meteen goed in. De omslag van Sunnery James & Ryan Marciano naar deze act is een drastische, maar ook hier kunnen we meteen in mee. Entertainment staat voorop bij dit Canadese duo: er worden flesjes water het publiek in geslingerd, een van de broers springt de DJ- booth op, alles wordt even hartelijk ontvangen door de steeds groter wordende menigte.

Voor ons is het tijd om snel een hapje te eten, het interview met Julian Jordan staat namelijk voor de deur! Genoeg keus op New Horizons: Naast het gebruikelijke scala aan friet, pizza en döner staan er ook heerlijke tentjes met Caribbean food. Ongetwijfeld mag de Duitse braadworst ook hier niet ontbreken.

New Horizons, Nurburgring - Nurburg (DE), 26-08-2017

Bij terugkomst willen wij natuurlijk maar al te graag naar de set van Julian Jordan in het Urban Circus gaan kijken. En wat wordt deze man in Duitsland bewonderd! Publiek van dit formaat hebben wij eerder dit weekend nog nergens mee mogen maken. Er wordt onvermoeibaar met armen gezwaaid, gesprongen, zelfs moshpits mogen hier niet ontbreken. Voor ons is dit zonder meer de mooiste ervaring van dit weekend geweest.

Na afloop verplaatsen we ons snel naar Trap Town om de laatste momenten van de set van Dirtcaps mee te maken. Helaas is het terrein groter dan gedacht en missen we dit net. Capital Park blijft ons trekken, waar we met onze inmiddels vermoeide beentjes de set van Don Diablo, W&W en Showtek meepakken. Zoals je misschien al opvalt, die Nederlandse DJ’s doen het ook hier ontzettend goed! We hopen nog genoeg energie over te houden voor Armin van Buuren die later op de zaterdagavond een bezoek brengt aan Capital Park. Helaas is dit voor ons net teveel gevraagd, en vertrekken wij terug naar ons tentje om op zondagmorgen weer vroeg de lange rit naar huis te maken.

New Horizons, Nurburgring - Nurburg (DE), 26-08-2017
 
Al met al hebben we een onvergetelijk weekend gehad op dit nieuwe festival, en onze horizon zeker kunnen verbreden. Het zal de sfeer wat mij betreft ten goede doen als New Horizons in de komende jaren nog nét wat meer bezoekers trekt. De capaciteit is er in ieder geval, over dit grootse terrein tussen de bossen valt geen kwaad woord te spreken. Wij gaan volgend jaar zeker terug als het even kan, en hopelijk met meer Nederlandse vertegenwoordiging!

Beeld:   New Horizons Festival

Reporter: Roos van der Burgt
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ