Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: STRAF_WERK Festival, Blijburg aan zee - Amsterdam, 19-08-2017

STRAF_WERK Festival, Blijburg aan zee - Amsterdam, 19-08-2017

Op zaterdag 19 augustus vond alweer voor de 5e keer STRAF_WERK Festival plaats! Net zoals vorig jaar konden wij ook deze editie weer met de voetjes in het zand want het vond dit jaar weer plaats op het strand van Amsterdam Ijburg, Blijburg Aan Zee. Met het grote succes van vorig jaar in de zak en ook dit jaar weer een paar flinke namen op de line-up, moest deze editie wel weer een knaller worden! Of het dit is geworden lees je verder in dit partyreport van STRAF_WERK Festival 2017!

STRAF_WERK Festival, Blijburg aan zee - Amsterdam, 19-08-2017

Na een aantal dagen zeer smerig weer was het in de ochtend van 19 augustus helaas weer aan het regenen. Toen het om 11 uur stopte met regenen en de zon ging schijnen stapte ik vol goede moed de deur uit, op weg naar STRAF_WERK!

Aangekomen op het terrein (iets voor tweeën) verliep alles erg vlot. Bij de munten stonden geen lange rijen en het kluisje was super snel door ons gevuld met onze truien en tassen, want koud was het niet op Blijburg!

Het terrein verschilde niet al te veel ten opzichte van vorig jaar. Heel veel zand, The Big Three stage die bestond uit 3-hoekige vormen, The Dome achterin en de tent bovenop de berg. Wat wel een toevoeging was dit jaar, was Casa Bacardí! Casa Bacardí is een stage die je dit jaar misschien wel op meerdere festivals terug heb zien komen. Op STRAF_WERK lag deze stage langs het water en in combinatie met de goede vibe en witte kleuren zorgde dat voor een soort Ibiza sfeertje, maar dan gewoon op het strand van Amsterdam IJburg.

STRAF_WERK Festival, Blijburg aan zee - Amsterdam, 19-08-2017

Wij begonnen ons STRAF_WERK-avontuur bij ‘The Hideout’. The Hideout was de tent die boven op de berg stond en waar vanuit je over het hele terrein kon kijken. Deze stage werd dit jaar gehost door ‘Knee deep in Sound’, het label van Hot Since 82, die 's avonds zelf deze stage zou afsluiten. Toen wij aankwamen bij The Hideout verwachtten wij een lekker funky sfeertje. Althans, dat moest wel want Prunk en Chris Stussy waren zojuist begonnen aan hun 2,5 uur durende B2B set! Deze twee mannen hebben wij al vaak genoeg gezien en hun manier van draaien is absoluut de definitie van het woord ‘dansbaar’! Al vroeg op de dag zorgden zij voor een heerlijke vibe en wisten zij, terwijl buiten de zon scheen, de tent flink te vullen! Zij sloten hun setaf met de heerlijke plaat ‘Show you my love’ van Louis Benedetti.Net zoals Casa Bacardí was er op STRAF_WERK ook nog een ander concept dat je op meerdere festivals terug ziet. De Kornuit stage is een kleine stage (met geheime line-up) die verstopt was tussen een aantal containers in het midden van het terrein. Over het terrein liepen verschillende dames rond die bandjes uitdeelden om toegang te krijgen tot deze stage, want je kwam er niet zomaar in. Toen wij deze stage ontdekten kwamen we terecht in een kleine en gezellige area waar Luuk van Dijk achter de draaitafels wat plaatjes stond weg te spinnen! Het intieme van deze stage zorgde voor een lekker sfeertje terwijl iedereen genoot van het prachtige weer, want op dat moment was er geen wolkje aan de lucht te bekennen.

Toen de line-up van STRAF_WERK bekend werd was ik ontzettend verrast dat één van mijn favoriete DJ’s erop stond. Kristian Beyer, de DJ van het Duitse duo Âme draaide aan het eind van de middag een heerlijke set bij een zonsondergang op het strand van Blijburg Aan Zee. Âme weet mij altijd te trekken met zijn zweverige diepe sound waarmee hij ook de rest van het publiek goed weet te vermaken. Zijn sets bestaan vaak uit erg exclusieve tracks die nog niet gereleased zijn en dat is dan ook iets wat hem zo bijzonder maakt. Op STRAF_WERK deed hij dit niet anders door ‘Mood Organs’ te draaien, de nieuwste track van Musumeci. Wat een belachelijk lekkere plaat die precies in het hele plaatje van de strand en zonsondergang setting paste!In The Hideout was het tijd voor niemand minder dan Matador! De Ierse DJ die bekend staat om zijn knallende livesets had een uur de tijd om zijn kunsten aan het STRAF_WERK publiek te vertonen. Met zijn set zorgde hij voor een propvolle Hideout en flink wat pit bij het publiek! Het BPM -lag hoog en met behulp van de licht- en geluidsman verzorgde hij een knallende show. Het hoogtepunt van zijn set was zonder twijfel zijn eigen remix van Oxia’s nummer ‘Domino’.

Als we het hebben over iemand die ‘Hot’ is en uit het jaar 1982 komt worden 9 van de 10 vrouwen al gillend gek. Hot Since 82 sloot zijn eigen stage af met een 2 uur durende knalset zoals alleen hij dat kan. Ik volg deze DJ al zo’n 4 jaar en hij weet mij op de een of andere manier altijd te boeien! Ik leerde hem kennen door zijn sound; stevige en wat hardere techhouse in combinatie met super dikke drops en basslines. De laatste periode is hij naar mijn idee helaas een beetje van deze stijl afgestapt en draaide hij andere soort tracks in zijn sets. Maar wat was het voor mij een opluchting toen hij op STRAF_WERK weer zijn oude stijl draaide, dit was puur genieten, voor mij en zeker ook de rest van het publiek, want het ging los!


STRAF_WERK Festival, Blijburg aan zee - Amsterdam, 19-08-2017

De afsluiting van een festival is nooit een gemakkelijke beslissing. De grootste headliners die tegelijk afsluiten, wie is nou je favoriet, wie wil je zien, oftewel.. je weet het nooit. Terwijl ik mij ontzettend vermaakte bij Hot Since 82 wist ik dat Adriatique tegelijkertijd The Big Three aan het afsluiten was. Ik kon het laatste uurtje bij hun niet laten schieten want oh, wat ben ik fan van deze twee mannen.
Adrian en Adrian, het duo afkomstig uit Zwitserland is misschien wel een van de DJ acts die zich in de afgelopen 4 jaar het snelst heeft ontwikkeld. Een aantal jaar geleden kende niemand ze, en nu trekken zij letterlijk volle zalen met hun heerlijke diepe sound. Keer op keer kijk ik er weer naar uit om hun te zien draaien, en nooit stellen ze mij teleur! Het driehoekige décor van The Big Three stage kleurde op en maakte gebruik van lasers om op die manier een einde te maken aan deze prachtige dag. De laatste plaat ‘Glue’ van Bicep viel bij het publiek goed in de smaak en de 2 mannen van Adriatique kregen daarvoor ook een groots applaus.STRAF_WERK is een organisatie die blijft groeien en dat zie je ook terug op hun festivals en feesten. Organisatorisch is er helemaal niets op het festival aan te merken en het hele festival staat als een huis. Met alweer twee knallende ADE edities op het programma gaat de trein gewoon weer verder en zal de volgende halte de Kromhouthal zijn.

STRAF_WERK, net zoals vorig jaar heb ik weer een top dag gehad. Een heerlijke afsluiter van mijn festivalseizoen, bedankt!

Reporter: Yannick Alsemgeest
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ