Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Flashback, Flanders Expo - Gent (BE), 06-05-2017

Flashback, Flanders Expo - Gent (BE), 06-05-2017

Dat classics feestjes op dit moment ontzettend populair zijn is duidelijk. In Nederland hebben we het geluk met evenementen zoals "Remember" en "Vroeger was alles beter". Maar buiten de hardstyle die daar ten gehore gebracht wordt door onze helden uit het verleden is er natuurlijk veel meer dan dat. Waar zijn de evenementen die de echte Belgische sound vertegenwoordigen? Waar kan ik mijn dosis herinneringen ophalen op de beste jump en tek classics? Bass Events gaf hier vorig jaar luid en duidelijk antwoord op en kwam met de eerste editie van Flashback in het Flanders Expo in Gent. Een avond waarin de sound van de beste jump, tek en hardstyle classics samen komen.

We vertrekken rond de middag al richting Gent. Het is immers een reis van 2 uur dus hebben we besloten er een dagje uit van te maken. Een gezellige dag tot dusver en natuurlijk begint het steeds meer te kriebelen om uiteindelijk naar het event te gaan. De parkeergelegenheden bij het Flanders Expo waren goed geregeld. Wij hadden de auto op de park & ride parkeerplaats gezet die op nog geen 5 minuten lopen van de locatie is. Overige bezoekers die op de reguliere parkeerplaats hun auto neer deden zetten konden dit doen voor een klein bedrag van slechts €5,-.

We lopen richting de ingang en het viel me op dat er al vroeg op de avond (21.45) geen enkele rij stond. De kaartcontrole verliep daarom ook vlekkeloos. Door naar het fouilleren. Dit werd zeer grondig gedaan, en nam dus de nodige tijd in beslag.

Toen alles eenmaal achter de rug was zijn we snel munten gaan halen en een drankje op het vipdeck gaan nuttigen. Binum & Ronald V zijn de zaal op aan het warmen. Het is een rustig opbouwend setje waarbij platen zoals "Chapter one" en "Hardcore vibes" voorbij kwamen.

De heren van Q-IC en Lethal MG nemen het over. Tot nu toe is het een rustige avond waarbij ik eigenlijk aan het wachten ben wanneer het echte feest van start zal gaan. Het publiek ging daarentegen wel helemaal los toen de plaat “Derb –Derb” voorbij kwam. Heerlijk om deze plaat weer eens te horen, net zoals “Ard und Jorn – 16”.

Flashback, Flanders Expo - Gent (BE), 06-05-2017

Coone en Isaac gooien het over een hele andere boeg door een Hardstyle classics set neer te zetten. Gezien de time-table (Lords of Tek kwamen namelijk hierna) had ik verwacht dat we terug naar de roots van Coone zouden gaan. Het tijdperk waar het voor hem allemaal begonnen is. Jammer genoeg was dit echter niet het geval, maar gelukkig kon het publiek deze set zeker waarderen. Wanneer "Sound of the Thunder" gedraaid wordt zingt iedereen dan ook in volle borst mee.

Lords of Tek live staat op het menu. Een act die een half uur garant staat voor ontzettende dikke jump mash-ups! Elke plaat werd maximaal 40 tot 50 seconden gedraaid tot de volgende alweer aan bod kwam. Een half uur compleet los gaan en je uithoudingsvermogen op de proef stellen dus!

Het is tijd om de benen heel even wat rust te geven. Helaas was er binnen geen mogelijkheid om te zitten, omdat de chill-out buiten was. We zijn er daarom maar heel even geweest. Hetzelfde geldt ook voor de voorzieningen om iets te eten. Er was weinig keus waardoor je meteen genoodzaakt was om een vette hap te halen. Binnen stond namelijk één frietkraam en buiten kon je er ook één vinden. Een puntje voor verbetering dus.

Flashback, Flanders Expo - Gent (BE), 06-05-2017

Eenmaal terug in de zaal hebben we een drankje gehaald - wat elke keer wel lekker snel ging - en een plekje vooraan gezocht voor Josh & Wesh. Ze openen met de plaat “Like Thiz” en de sfeer zit er meteen goed in. Hoe meer je in het midden van de zaal ging staan, hoe beter de sfeer werd. Het lijkt alsof hier toch echt de harde kern staat. Toen de plaat “Believe” voorbij kwam zag je ook goed hoeveel iedereen van deze muziek houdt en dat dit ook echt niet zal verdwijnen. Ikzelf had tijdens deze set een lach van oor tot oor. Genieten dus!

Na dit heerlijke hardstyle setje stappen we weer over naar jump wat een vreemde overgang was. Begin dit jaar heb ik het event Reverze bezocht en ik sloeg stijl achterover toen de “Reverze flashback” aan bod kwam. Wat was dit lekker! De 2 heren die toen onderdeel waren van de flashback op Reverze, Dark-E & Pat-B, staan deze avond samen op het podium bij Flashback. Ik keek ontzettend veel uit naar deze set en mijn verwachtingen werden meer dan overtroffen. Ontzettend veel energie straalde dit duo uit en ze hadden er ontzettend veel zin in. Dit is besmettelijk en de gehele zaal ging hier volop in mee. “Rexanthony – For You Marlene”, “Fuck the Macarena” en “Darkman – Illegale” pompten door de speakers van het Flanders Expo. Voor mij was dit toch echte dé set van de avond!

Flashback, Flanders Expo - Gent (BE), 06-05-2017

Noisecontrollers neemt het over met zijn nieuwe classics tour “Attack Again”. Noisecontrollers is een echte pionier in de scene. Zijn sets staan garant voor kwaliteit, sfeer, diversiteit en vooral liefde voor de muziek. Dit straalt hij zelf uit en je merkt dat het publiek ook helemaal in zijn muziek opgaat. Heerlijk om “Marlboro Man”, “Gimme Love” en “Crump” daarom ook voorbij te horen komen. Als er iemand het echte classics gevoel bij mij los krijgt is deze man het wel! En natuurlijk sloot hij zijn set af met de gelijknamige track “Attack Again”.

Het is een lange dag geweest en we besluiten het event vroegtijdig te verlaten. Flashback is een event waar veel potentie in zit voor de toekomst. Het is een event waarbij meerdere stijlen aan bod komen die kenmerkend zijn voor de hardere stijlen. Jammer genoeg zat er niet een logische volgorde in de opbouw van de avond. Jump en hardstyle werden door elkaar heen gegooid waardoor het tempo ook constant veranderde. Iets wat zeker een verbeterpunt voor volgend jaar is. Ook was de zaal erg klein vergeleken met de andere feesten die ik in het Flanders Expo heb meegemaakt. Munten en kluisje waren daarentegen erg snel gehaald, waardoor je daar weinig tot geen tijd verloor om de zaal in de kunnen gaan waar het geluid overigens ontzettend goed was afgesteld. Ook kwam je qua show elementen niks tekort op Flashback. Al met al was het een gezellig feestje!

Beeld: Bass Events / Flashback

Reporter: Nicole Nijs-Waarts


06-05-17 Flashback 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ