Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Dance4Liberation 2017, De Grote Voort - Zwolle, 05-05-2017

Dance4Liberation 2017, De Grote Voort - Zwolle, 05-05-2017

Elk jaar zijn er voldoende festivals om je dansjes te doen tijdens Bevrijdingsdag. De festivals vliegen je om je oren. Organisatie High Energy Events zag 5 jaar geleden een mooie gelegenheid om het grootste dance-festival van Nederland te organiseren onder de naam ‘Dance4Liberation’. Een groot succes, want dit jaar vindt de 5e editie alweer plaats op de Grote Voort in Zwolle. Met een line-up om van te smullen was de keuze snel gemaakt. Een retourtje Zwolle op 5 mei is een feit.

House en Hardstyle

Dance4Liberation heeft plek voor zo’n 30.000 man en 2 podia waar de beste artiesten uit de house/hardstyle scene te zien zijn. Ga je voor house, dan krijg je o.a. Lucas en Steve, Mike Williams en Headhunterz te zien. Ben je meer van de hardere beats, dan staan o.a. Wildstylez, Brennan Heart en Frequencerz voor je klaar.

Rond een uur of 14.00 arriveren wij bij het terrein. Eenmaal bij aankomst op de Grote Voort lopen we naar de kassa's om muntjes te halen. Voor een tientje ben je in het bezit van 3,5 munten. Valt naar mijn idee nog best mee. Waar ik eerder van schrok was het geld (2,50 euro) wat ik neer moest leggen, zodat ik een dag-stempel kreeg voor de toiletten. Dit was wel een tegenvaller. Ook zijn er geen kluisjes aanwezig op het festival. Iets wat je eigenlijk wel zou moeten hebben. Ook een tegenvaller. Uiteraard mocht dit de pret niet drukken en liepen wij vol enthousiasme verder het terrein op.

Dance4Liberation 2017, De Grote Voort - Zwolle, 05-05-2017

We lopen vrijwel meteen naar de stage met de hardere stijlen, waar Audiotricz bezig waren met hun set. Een act die steeds harder gaat. De heren voelen zich vereerd om eindelijk weer eens in Nederland te draaien. Hun set bestaat uit de euforische hits gecombineerd met de hardste beats. Een knaller blijf ik toch hun eigen nummer ‘Let there be Light’ vinden. De vibe in het publiek maakt het helemaal af. Een heerlijk begin van onze dag.

De MC bij de hardstyle area is Villain. De man met een bijzondere baan die iedereen zou willen hebben. Echter wordt al vrij snel duidelijk waar de kracht van deze MC ligt. Door eerlijk en oprecht over te komen, staat Villain met beide benen op de grond en neemt hij het hele publiek mee. Met de quote "Vandaag vieren we de vrijheid van jullie opa's en oma's’’ laat hij zien dat hij weet wat hij doet. Dat maakt hem sterk in zijn vak.

Na Audiotricz was het aan Wildstylez om het publiek op de Grote Voort 1,5 uur lang eens goed los te laten gaan. Dat doet hij met groot succes. ‘Year of Summer’, ‘Lose my Mind’ en vele andere platen komen voorbij. De laatste knaller van zijn set is een opvallende (maar ook extreem fantastische) remix die voorbij komt. Het is namelijk een remix van ‘Great Spirit’, een plaat van Armin van Buuren samen met psy-trance duo Vini Vici. Een hele goeie remix en tevens afsluiter van Wildstylez zijn euforische set.

I Am Hardstyle

En nu even op standje maximaal! Het stokje werd namelijk overgedragen aan de man die I Am Hardstyle uit liet groeien tot een wereldwijd concept. Brennan Heart knalt met ‘Standje Maximaal’ (plaat met Sub Sonik) Zwolle in. Een remix die iedere liefhebber van de hardere stijlen wel kent. Op deze manier weet Brennan Heart het publiek wakker te schudden en mee te nemen op een muzikale reis door de wereld van I Am Hardstyle. Euforisch hard gaan is wat Brennan Heart het publiek laat doen. Een hele strakke set, waarbij euforisch en raw samen komen. Het lijkt elke keer weer alsof Brennan Heart steeds beter wordt in wat hij doet. Voor mij was dit dan ook zeker de beste set van de dag.

Tijdens Code Black nemen we even pauze om wat te eten en een rondje te lopen over het terrein. Dance4Liberation is voor alle leeftijden, dus het publiek is erg gevarieerd. Qua drink- en eetmogelijkheden is er voldoende keuze voor een festival van dit formaat. De prijzen vallen qua consumpties ook nog mee. Pluspuntje!

Als we terug lopen staat de man achter Dirty Workz klaar om aan zijn set te beginnen. Coone is de man achter de succesvolle hardstyle scene in België. Echter weet hij ook hoe hij het Nederlandse publiek los moet laten gaan. Pareltjes van zijn label Dirty Workz komen voorbij maar zijn anthem van Qlimax laat het publiek extra hard los gaan. Persoonlijke favoriet van mij is wanneer ik de eerste klanken hoor van ‘DRKNSS’, een plaat van Da Tweekaz en Sub Zero Project. Wat een ongelofelijke knaller is dat! Als ik om mij heen kijk ben ik niet te enige die daar zo over denkt. Het hele publiek stampt er flink op los.

Dance4Liberation 2017, De Grote Voort - Zwolle, 05-05-2017

De sfeer zit er nog steeds goed in. Tijd om het tempo iets op te gaan voeren. Aan producer Digital Punk de eer om het tempo af te trappen. Ik heb deze producer nog nooit eerder gezien, wat een knaller! Een uur lang rammen is wat het publiek doet. Een snoeiharde set en het tempo is gezet. Even terug naar de house stage om een kijkje te nemen bij Jay Hardway. Er is één ding wat meteen opvalt. Het is een stuk rustiger bij de house stage dan bij de hardstyle stage. Dit maakt de pret er niet minder om, want Jay Hardway was een heerlijke set aan het draaien en nam het publiek goed mee. Snel weer terug om een klein stukje van de Frequencerz mee te kunnen pakken. Digital Punk heeft de toon gezet met zijn snoeiharde set. Een taak voor Frequencerz om dit tempo erin te houden. Daar slagen zij met succes in. Voor het eerst horen we ook ‘Victory Forever’, het anthem wat de heren hebben gemaakt voor Defqon. Ook de Frequencerz gaan keihard en houden het tempo er goed in.

Headhunterz
Terwijl we nog d
oor   stampen, is het alweer tijd om weer terug naar de house stage te gaan. Daar staat Headhunterz namelijk klaar om Dance4Liberation in stijl af te sluiten. Iedereen kent deze producer wel. Hij begon met de hardere beats en stak over naar de housescene. De laatste tijd verschijnt de producer weer wat vaker op in de hardstyle scene op. Als afsluiter van de house-stage is Headhunterz absoluut op zijn plek. De avond wordt in stijl afgesloten. Al zijn grote hits komen voorbij en een hardere kick kan tijdens zijn set natuurlijk niet ontbreken. Het mooiste aan Headhunterz vind ik dat hij gewoon doet waar hij zin in heeft. Hij maakt wat hij tof vind en blijft zichzelf. Petje af.

Dance4Liberation 2017, De Grote Voort - Zwolle, 05-05-2017

Toen was het moment aangebroken om weer op huis aan te gaan. Er moesten tenslotte bussen en treinen gehaald worden om überhaupt nog thuis te kunnen komen. High Energy Events pakt groots uit met Dance4Liberation en weet dat elk jaar weer succesvol te voltooien. De line-up was te gek, met name bij de hardstyle stage was het de hele dag door extreem genieten. De moeite om in Zwolle te komen is het allemaal waard, want je beleeft een te gekke dag. Daarom keren wij volgend jaar ook zeker terug naar Zwolle om de vrijheid te vieren. Jullie ook?

Reporter: Danouschka De Haas

Fotobijdrage: Nikki Van der wildt
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ