Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Paaspop, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 15-04-2017

Paaspop, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 15-04-2017

Waar denk jij aan bij Pasen? Gezellig eieren in de achtertuin zoeken met je schoonfamilie? Een paar kilogram aan chocolade én met geluk twee geheel verzorgde paasbrunches naar binnen werken, waar je eigenlijk wel 5 gehele gezinnen mee zou kunnen voeden? Klinkt niet slecht, toch? Maar als ik je nu eens vertel, dat dit jaar voor de 41e keer een 3 dagen durend festival in het Brabantse Schijndel is herrezen? En dat je daardoor bij DE opening van het festivalseizoen kan zijn? Dat noem ik een prima reden om die paar kilo lichaamsgewicht erbij maar even te verplaatsen richting de Kerstdagen.

Paaspop: voor mij dit jaar alweer de tweede editie! Na vorig jaar moest en zou ik terugkomen om deze drie prachtige dagen weer opnieuw te beleven. Na mijn tent opgezocht te hebben tussen het stof en het nodige sleepwerk te hebben verricht richting Schijndel, kon ik me eindelijk voor het eerst in 2017 weer settelen op een festivalcamping. En wat voor één: de camping heeft genoeg te bieden om je dag geheel te vullen in tijden dat er op het festivalterrein weinig te doen is. Van een ‘Silent Disco’, tot een kampvuur met live muziek, tot – ja, echt – een campingbios. Qua faciliteiten is het ook tot in de puntjes geregeld: er is een supermarkt/restaurant, er zijn genoeg (schone) douches en toiletten en bij kou is er binnen genoeg zitplaats, als je dan al niet in een van de vele zitzakken bent neergeploft die over het terrein verspreid liggen. De camping is praktisch ingedeeld, niet al te groot en gevuld met prachtige bussen en caravans. Schrik trouwens niet als er opeens een fanfare aan je voorbij sjeest, want de ‘Leuk Dat Je D’r Bent Band’ die er het gehele weekend rond paradeert zal zorgen voor de kers op de gezelligheidstaart.

Het zou vies weer worden, maar zoals ik tot dusver bij bijna elk festival heb meegemaakt: de zon scheen tóch. Het was dus uiteindelijk geen verkeerd idee geweest op het laatste moment toch een zonnebril in mijn tas te gooien. Met daardoor een stralende lach op ons gezicht en een biertje in onze hand liepen we richting het festival om onze eerste dag te gaan feesten. Vanuit de camping kon je binnen een minuut of 20 op het festivalterrein staan: aan de praktische opzet die Paaspop vorig jaar gebruikte als entree is namelijk dit jaar niets veranderd. Na binnenkomst loop je over een brug die je laat neerkijken op iets prachtigs, namelijk het aanzicht van datgene waar je de komende drie dagen enorm veel geluk gaat beleven: twaalf stages met een grote verscheidenheid aan muziek, maar ook aan theater, cabaret en vele andere activiteiten waaraan je zelf actief kan deelnemen is gedacht.

Paaspop, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 15-04-2017

Onze koers ging als eerst richting ‘Apollo’. In deze tent zullen de wat voor het groter publiek bekende acts zoals Waylon, UB40, Anouk, De Staat, Chef’ Special, Doe Maar, Kensington en Matt Simons optreden. De tent heeft daarom ook een grote capaciteit, of met andere woorden gezegd: hij is enorm. Dit deed gelukkig niet te kort aan de kwaliteit van het licht en geluid. Tom Odell was voor mij een hoogtepunt. Deze in populariteit stijgende Brit heeft zichzelf weer eens enorm bewezen door de hele zaal met zijn stem in het hart te raken met zijn kleine, maar krachtige nummers zoals ‘Another Love’. Helaas voelde dit uurtje wegdromen dan ook veel te kort. De iets kleinere buurtent, ‘Phoenix’, met artiesten zoals Broederliefde, Gavin James, Parkway Drive en de grote feestelijke afsluiter La Pegatina laat de diversiteit aan publiek bij Paaspop heel erg goed zien. ‘Voor ieder wat wils’ siert Paaspop dan ook: rap, akoestisch en metalcore passen allemaal prima binnen één en dezelfde tent.

Een ander iets waar Paaspop bekend om staat, zoals gezegd, is theater. Een geheel gebied op het festivalterrein is daar dan ook op ingericht. Er zijn hier twee grote stages te vinden: de ‘Loco Royale’ en het ‘Theatre’. Hier kon je tussendoor meezingen met wat golden-oldies, carnavalsmuziek of volkszang, maar er was ook populair cabaret te zien. Onder andere Guido Weijers en Javier Guzman hebben hier opgetreden, wat ik een erg originele en verrassende toevoeging vind aan een festival. Verder is er in dit gebied ook ‘Join Us’ te vinden. In dit concept hebben vele creatievelingen hun koppen bijeen gestoken om de meest vermakelijke, maar ook vreemde, activiteiten neer te zetten. Je kon hier meedoen aan een Biercantus, aan een race in gigantische dinosauruspakken en je kon zelfs van een (halve) achtbaan roetsjen in een badkuip. Er hing een fantastische sfeer, waardoor we ook hier enige uren gespendeerd hebben.

Tussendoor moet er natuurlijk ook gegeten worden. Zoals elk jaar is er de ‘Restolounge’: een enorme tent die is ingericht met kraampjes met veel verschillend soort voedsel tegen, voor festivalbegrip, een betaalbare prijs. De kwaliteit van het eten is namelijk heel erg hoog: ik lieg niet als ik zeg dat ik bijna nog nooit zulke lekkere Vlaamse frieten heb gegeten. Ook hier is genoeg plek om even uit te rusten en tijdens het eten kun je zelfs meedoen aan een Pubquiz of luisteren naar een van de vele livebandjes die hier ook de kans krijgen om op te treden op een groter festival. Over de rest van het festivalterrein staan ook genoeg eetkraampjes verspreid, toiletten zijn ook hier in ruime getale aanwezig en over variatie in drank valt niet te klagen, er is namelijk zelfs een bar met speciaalbier!

Paaspop, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 15-04-2017

Een andere stage die ik zeker nog moet benoemen is ‘Stardust’. Deze stage wordt gehost door ‘We Are Electric’ en hier zal je dus vooral dancemuziek tegenkomen. En zo is er weer een groep gedekt: techno en Drum-‘n-Bass fans kunnen zich hier prima vertoeven. Hier heb ik mijn twee andere hoogtepunten mogen meemaken. Maduk, een grootheid in de DnB-wereld, heeft mijn fysiek en mentaal gesloopte lichaam toch nog een anderhalf uur kunnen laten bewegen. Vooral toen hij ‘Feel Good’ draaide, wat altijd een van mijn favoriete nummers geweest is. Daarnaast heeft Joris Voorn alsmede de regenachtige zondagmiddag een stuk beter gemaakt: zijn fijne techno die zich uiteindelijk opbouwt naar een hoogtepunt bezorgt mij in ieder geval kippenvel. Vooral het slot, toen zijn populairste nummer ‘Ringo’ aan de beurt was.

Natuurlijk hebben we ook de andere stages bezocht. Voor de housefans was daar ‘The Warehouse’, in de ‘Thunderbolt’ kun je terecht voor onder andere (hard)rock, in de ‘Roxy’ is dubstep en hiphop te vinden en voor een héél veel en héél hard gitaarspel kun je terecht bij de ‘Jack Daniel’s stage’.

Deze mooie dagen werden telkens afgesloten met late uurtjes die precies waren zoals ze horen te zijn op een festivalcamping. De ene avond dronken we ons laatste biertje op bij het kampvuur en de andere avond stonden we nog op de tafels te dansen in het restaurant dat inmiddels omgebouwd was tot feestzaal. De nachtelijke feestbeesten konden hier dus hun laatste beetjes energie prima kwijt. Wij liepen in ieder geval elke avond met een voldaan en verzadigd gevoel terug naar onze tent, om uiteindelijk maandagochtend met pijn in ons hart terug te lopen naar de pendelbussen. De diversiteit aan mensen, muziek en activiteiten maakt dit festival zo geweldig: bijna iedereen zou naar dit festival kunnen gaan en zich een heel weekend kunnen vermaken. Door de fantastische sfeer die dit festival te bieden heeft, zien ze mij in ieder geval volgend jaar weer terug. Paaseieren kan ik tevens toch nooit vinden.

Reporter: Rinke Hekkenberg


15-04-17 Paaspop: 2017 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ