Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Hardshock Festival, Almere Strand - Almere, 15-04-2017

Hardshock Festival, Almere Strand - Almere, 15-04-2017

Het festival seizoen is afgelopen week officieel van start gegaan. Menig festivalganger heeft zijn of haar planning al gemaakt voor dit seizoen. Hardshock is voor mij een festival dat op mijn lijstje staat. En het bezoek aan dit festival was het meer dan waard.

Voor de tweede keer keert Hardshock terug naar Almere strand. Het eerste hardcore en harder festival van 2017. De line-up is dusdanig divers en zelfs voor mij staan hier veel onbekende namen. Een allesbehalve mainstream feestje dus. Een festival waarvan je weet dat er ontzettend veel liefhebbers op af gaan komen. Hardcore, uptempo, terror, early hardcore, breakcore, industrial en zelfs drum & bass is goed vertegenwoordigd op Hardshock.

Eenmaal in de vrij korte rij voor het scannen van de tickets hoor je de pompende beats van de mainstage al flink uit de speakers knallen. Het gezegde "de bass moet je niet horen, die moet je voelen" gaat vandaag meer dan waar gemaakt worden. Heel toepasselijk is dat de eerste plaat die we horen op de mainstage toen we eenmaal binnen waren "Pompen met die subwoofer" was. Het geluid was loepzuiver en ontzettend hard! Als dit bij elke stage zo is kan mijn geluk niet op.

Buiten de mainstage was er nog veel meer te vinden op het terrein. Wij gaan een kijkje nemen bij Hertz, die gehost werd door "PRSPCT". Limewax zette daar een ontzettend dikke drum & bass set neer. De sfeer zat er lekker in zo vroeg op de dag.  

Hardshock Festival, Almere Strand - Almere, 15-04-2017

Na een korte stop bij Voltage tijdens Manu Le Malin is het tijd om weer een bezoekje aan de mainstage te brengen. Ruffneck & Ophidian zullen hier een set neer gaan zetten. Eenmaal begonnen liep de mainstage voller en voller. Het publiek had er ontzettend veel zin in en iedereen stond keihard los te gaan op onder andere "Ophidian & Hamunaptra - Whispers of nameless fear".  

Op elk moment van de dag was er bij elke stage wel een Dj die een geweldige set neer deed zetten. Aangezien ik zelf niet helemaal van de terror ben kon ik mezelf deze keer er toch erg goed vermaken. Dit kwam voornamelijk ook door de sfeer die er hing. Het ging er ontzettend gemoedelijk aan toe. Iedereen begroette elkaar, knikte lachend naar je terwijl je ze volop zag genieten. Je voelde de samenhorigheid en iedereen accepteerde elkaar ook. Of je nu helemaal los aan het gaan was of gewoon uit nieuwsgierigheid even een kijkje kwam nemen.

Tijd voor de act waar ik het meest naar uit keek, Armageddon project! Toen de set eenmaal begon kwam er gelijk een lach op mijn gezicht. Het geluid in deze tent is absurd en brengt zoveel herinneringen terug! Platen zoals "Gucci" en "Beat conductor" konden natuurlijk niet ontbreken. Net als mij kon niemand tijdens deze set stil blijven staan. Een uur lang keihard gas geven tot je niet meer kon! De platen die voorbijkwamen tijdens deze set zijn tijdloos en uit duizenden te herkennen. Deze sounds is ongeëvenaard. Dit was Armageddon project in pure perfectie!

Hardshock Festival, Almere Strand - Almere, 15-04-2017

Na een uur lang springen alsof je leven ervan af hing werd het tijd om een lekker hapje te eten. Er stonden verschillende kraampjes op het terrein waar je kebab, friet, snacks en fruit kon halen. Je kon zelfs koffie met een heerlijke warme verse wafels krijgen. Heerlijk om lekker op te warmen en natuurlijk heerlijk om op te peuzelen!

Onze marathon gaat weer richting de mainstage waar een hardcore legende zijn handen ineenslaat met een andere toonaangevende Dj in de scène. Promo vs D-Passion nemen de mainstage over. Deze set stond voornamelijk in het teken van nieuwe industriële platen. Klassiekers zoals "Promo & D-Passion - The tablet" konden daarom ook niet ontbreken.  

Daarnaast waren er verschillende showcases gedurende de dag. Zo kon je bij Voltage naar de Heresy showcase waarbij de duistere kant van de hardcore en industrial de rode draad is. Bij Hertz was het tijd voor PRSPCT XTREME waarbij breakcore, drum & bass, hardcore en industrial in zijn meest extreme vorm werd neergezet. En op de mainstage nam de crew van footworxx het over.

De dag is bijna ten einde gekomen dus maken we nog een laatste ronde over het festivalterrein. De zon is al een tijdje onder en de temperatuur is flink gedaald. Gelukkig heeft de organisatie voor een hele grote haard gezorgd waar je jezelf goed kon opwarmen.  

Alle tenten waren bomvol, vooral de Recharge waar Frantic freak de tent af deed sluiten. Heerlijke early op een geweldig tempo knalde uit de speakers.  

Hardshock Festival, Almere Strand - Almere, 15-04-2017

De mainstage was inmiddels mooi verlicht en het podium kwam daardoor nog meer tot zijn recht. Overdag was het al een fantastisch opgezet podium, maar met alle special effects zoals vuur, lichten en lasers is het podium helemaal af. Na een half uur de regen getrotseerd te hebben getrotseerd werd het toch tijd om het festival te verlaten.

Ik raad iedereen aan die meer wil dan alleen mainstream hardcore, absoluut dit festival te bezoeken. Alle belangrijke subgenres kwamen hier volop aan bod met een ontzettend diverse line-up. Het geluid was perfect afgesteld in elke tent en ook de sfeer was top! Het terrein was lekker compact waardoor je snel bij een andere act kon zijn en zo min mogelijk hoefde te missen. Maar het belangrijkste pluspunt is dat de organisatie het terrein door middel van gesloten hekken van het water af deed sluiten. Hierdoor was het een stuk minder koud en was het tot in de late uurtjes goed te doen buiten.  

Hardshock Festival, Almere Strand - Almere, 15-04-2017

Hardshock, tot volgend jaar!

Reporter: Nicole Nijs-Waarts

Fotobijdrage: Daniel Sylla
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ