Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Fiesta Macumba, Doornroosje - Nijmegen, 08-04-2017

Fiesta Macumba, Doornroosje - Nijmegen, 08-04-2017

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver: Na een aantal weken oefenen op de basis salsamoves (als ik het kan, dan kunnen jullie het zeker) en luisteren naar de mixtapes van Fiesta Macumba (Dj Mickster en Cruzitzo), stappen wij vol goede moed en met trappelende voetjes Doornroosje binnen.

Over een goede verzorging van de garderobe hoef je je in Doornroosje geen zorgen te maken. Ook deze keer kunnen wij ondanks een piekmoment snel de zaal in om een eerste dansje te wagen. We beginnen in de Rode Zaal, waar Fiesta Macumba Soundsystem de muziek verzorgt. Mijn hart maakt een tropisch sprongetje bij binnenkomst. Wat een sfeer! Stilstaan behoort niet tot een van de opties, en zelfs mijn vrienden die van tevoren erg huiverig waren blijken al heel snel een goede heuppartij in de strijd te kunnen gooien. Ook een lach op ieders gezicht kan niet ontbreken met zulke vrolijke muziek, een waar feest om naar te kijken.

Naar eigen zeggen maakt Fiesta Macumba ‘al jaren het nachtleven onveilig met het bekende recept van dansen, flirten en genieten’. Dat kan ik inmiddels volmondig beamen, Nijmegen wist zich dit fijne recept erg snel eigen te maken. De ‘exotische cocktail’ van muziek die ze meenemen is gevarieerd en vooral ontzettend dansbaar. Verschillende genres (latin, reggaeton, dancehall, salsa, etc.) passeren vliegensvlug langs elkaar de revue. Over die afwisseling ben ik enorm te spreken, ook dames en heren die iets minder bekend zijn met deze genres komen volledig aan hun trekken met bekende liedjes die afgetopt zijn met een eigen laagje ‘Fiesta Macumba’.

De aankleding is niet van een niveau dat ik er ontzettend lang bij heb stilgestaan, maar voor de nodige sfeer is gezorgd. Op het podium staan een aantal palmbomen, voor de rest is het vrij kaal. Maar laten we eerlijk zijn: de echte sfeer wordt gecreëerd door het dansende publiek. Meer is er niet nodig.

Ondanks dat deze avond al vrij snel compleet uitverkocht was, valt de drukte ontzettend mee. De zaal is vol, maar er is genoeg ruimte voor ieders dansuitspattingen. Een dorstlesser kan niet ontbreken bij deze geleverde inspanningen, dus we nemen een kijkje in ‘Het Café’. De keuze is reuze bij een bezoek aan Doornroosje, voor een prima prijsje voorzien we onszelf van een drankje. Geen gedoe met muntjes die je van tevoren aan moet schaffen, betalen kan gewoon aan de bar. Ook hier hoef je niet lang te wachten en zo blijf je dus lekker in je vergaarde vrolijke vibe hangen.

De Paarse Zaal kan niet ongezien blijven, daar vervolgen wij onze avond. Dj Lalo “El Bandido” verzorgt hier een Salsa Cubana. Ik moet even slikken voordat ik volledig op ga in de sfeer, hier moeten die salsamoves dan toch echt getoond gaan worden. Het is een cadeautje om te kijken naar het kunstwerk wat zich voor ons afspeelt. Er wordt gedanst alsof de morgen niet bestaat, en na elk lied wordt er gewisseld van danspartner. Iedereen gaat voor vijf minuten vol op in de dans met een onbekende, om vervolgens aan een nieuwe sessie te beginnen. Schrik niet, ook aan de bar wordt er heerlijk geoefend met voorzichtige stapjes. Voor ieder wat wils.

De avond vliegt en om 4.00 uur vind ik het tijd om een tropische vlucht naar mijn bedje te gaan maken. Ik heb intens genoten van de vrolijke muziek en misschien nog wel meer van het effect dat dit heeft op de bezoekers. Ik zie Fiesta Macumba in de toekomst heel erg graag terug in Nijmegen. Kun je niet zo lang wachten? Verspreid over het hele land brengt deze crew geregeld een bezoekje, twijfel dus niet om een keer een kijkje te nemen!

Reporter: Roos van der Burgt


08-04-17 Fiesta Macumba 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ