Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Coma Cats, THOMS - Rotterdam, 25-03-2017

Coma Cats, THOMS - Rotterdam, 25-03-2017

Zaterdag 25 maart stond er een kleinschalig, intiem houseavondje op de agenda: de eerste editie van Coma Cats in de "Underground Bar" van THOMS op de Meent in Rotterdam. Dit nieuwe concept trok mijn aandacht door de met zorg opgebouwde social media uitingen die de kat op het spek bonden en bovendien was het feestje geheel gratis. Echter stonden er voorafgaand aan het event nog niet veel househeads op ‘aanwezig’ op Facebook, wat een pussies.. Desalniettemin was dat voor mij absoluut geen reden om in de grindbak te blijven rollen dus nadat ik mijn snorharen had gekruld, trok ik mijn stoute raveschoentjes weer aan en fietste met de vlam in de trappers richting THOMS.

Niet voor de poes

Zomaar uit het niets een onvervalste house avond organiseren in het hartje van Rotterdam is zeker niet voor de poes, maar daar dacht de organisatie van Coma Cats gelukkig anders over. En terecht, werd mij al snel duidelijk toen ik de trap van THOMS af liep en werd omarmd door een bruisende menigte. Ondanks dat mijn voorkeur uitgaat naar diepe, duistere house sounds, raakten de groovy klanken mij vrijwel meteen. Even dacht ik de klassieker "flat beat" van Mister Oizo te herkennen, maar het bleek te gaan om de nieuwe plaat van de DJ’s zelf onder de toepasselijke noemer "Knakworst". De plaat die wel een sample bevat van Oizo's Flat Beat, is onder handen genomen door de DJ/Producers Robbie Taylor en Senior Jaxon. Namen die mij in eerste instantie niet zoveel zeiden, maar na wat speurwerk werd al snel duidelijk dat beide heren geen onbekenden zijn binnen de scene. Taylor draaide de afgelopen jaren van New York (Cielo) tot Dubai (360) en van Moskou (Propaganda) tot Londen (Ministry of Sound). Niet de minste clubs om op je CV te hebben staan. Daarnaast werkte hij samen met grote namen als Roger Sanchez en DJ Chus. Senior Jaxon is de alias van DJ Laurenzo, een graag geziene gast op diverse housefeestjes in de Randstad en daarbuiten. Eerlijk is eerlijk: beide heren wisten in de kelder van THOMS het publiek met gemak mee te krijgen! Ze zeggen als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel maar ook deze rode kater hebben ze aardig laten stuiteren en op dat moment was de avond nog maar net begonnen.

Coma Cats, THOMS - Rotterdam, 25-03-2017

Oldschool keldervibes

De sound die tijdens Coma Cats gedraaid werd is het beste te beschrijven als een combinatie van verassende en verfrissende house. Ondanks de typerende oldschool twist, wist het mij te boeien en even te vergeten dat ik maar gewoon in de ondergrondse bergplaats van een restaurant stond waar normaal gesprokken hippe kippen net iets te hip hun biertje nuttigen. Waar ik gewoonlijk snel herkenning vind in de muziek, taste ik dit keer volledig in het duister. Wellicht ook door het gebrek aan verlichting, maar dat zag ik door de pootjes, er moest tenslotte een keldervibe gaande gehouden worden! Zelfs mijn redder in nood: Shazam kon mij niet helpen en kwam daardoor niet veel verder dan een enkele track van het label "Stereo Productions".

Na een korte onderbreking voor een bezoekje aan de bar, was het Tony la Porte die het stokje overnam. De sound werd aanzienlijk dieper en even leek het er op dat de energie inkakte, maar al snel werd duidelijk dat het slechts een aanloop was naar heerlijke, tech house vibes. Tony liet mij mijn laatste beetje energie verbruiken want dit was pas écht mijn ding.

Toen een uur later de muziek abrupt stopte was ik even van de leg. Was het feest nu alweer voorbij? Een korte blik op mijn klok leerde dat het inderdaad om 04:00 al gedaan was met de pret en er niets anders opzat dan mijn superbike op te zoeken voor een semi pittig fietstochtje richting mijn mandje.

Coma Cats heeft me verrast en ik ben fan. De volgende editie ( 24 juni ) ben ik zeker weer van de partij. Kat in het bakkie!

Coma Cats, THOMS - Rotterdam, 25-03-2017

Reporter: Denise Van de ree


25-03-17 Coma Cats Gratis entree 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ