Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Dancefair/Musicfair, Jaarbeurs - Utrecht, 04-03-2017

Dancefair/Musicfair, Jaarbeurs - Utrecht, 04-03-2017

Ik ga al een aantal jaar als bezoeker naar Dancefair. Ondanks dat ik (nog) geen DJ ben of (misschien) wil worden, heb ik mij vorig jaar na het weekend meteen weer opgegeven voor deze editie. Dit zegt wel iets over de kracht van Dancefair, lijkt mij. Maar wat is nu toch dat Dancefair?

Dit weekend stonden niemand minder dan Tony Junior, Sick Individuals, Nicky Romero, Degos & Re-done, Da Tweekaz, Blasterjaxx, Laidback Luke, Dannic, Frontliner en nog vele anderen op het programma. Grote namen met een gezamenlijk doel: kennis delen, netwerken en inspiratie opdoen in wel 20 hypermoderne zalen. Inspiratie en educatie staan tijdens Dancefair immers op nummer één. Deze kennis kun je zowel als beginner als gevorderde opdoen door masterclasses en workshops te volgen en door je al vragen af te vuren op jouw grote aanwezige held(en).

Dancefair had oorspronkelijk de focus liggen op dj’s, producers en alle anderen werkzaam in de dancewereld. Met de toevoeging van de Musicfair – met een uitgebreid programma gericht op muzikanten, bands en singer-songwriters – komen twee werelden samen in de RAI. Met zoveel talent om mij heen wordt het event voor mij als reporter nog interessanter en gezelliger!

Nu stond er dermate veel op het programma dat ik wel een keuze heb moeten maken. Zo stond op zaterdag voor mij “How I build my profile” van Tony Junior & “Artist Branding” van Da Tweekaz centraal.  Een ontzettend leerzaam en leuk programma. Wil je weten waarom? Klik dan hier om het verslag van de seminar van Tony Junior te lezen! Daarin vertelt hij ook over zijn nieuwe project dat zaterdag 4 maart (tijdens Dancefair) van start is gegaan: “House of Fame”.  

Naast workshops en masterclasses biedt Dancefair ook iets waar je misschien niet direct aan hebt gedacht: gehoorbescherming. Dit is werkelijk overal te vinden op het terrein. Misschien (her)ken je het wel, die vervelende piep in je oren na het stappen. Irritant, of niet? Of je nu dj bent of je gaat graag compleet uit je dak in de buurt van het podium, je hebt maar één paar oren en daar moet je zuinig op zijn. Een setje oordoppen op maat laten maken is dan helemaal zo gek nog niet. Het setje voor mijn vriend is in ieder geval onderweg!

Je vindt mij eerder in de buurt van een podium dan achter de draaitafel, want eerlijk is eerlijk: mijn dj-skills zijn niet al te best. Ik heb dan ook geen demo gedropt, maar de mogelijkheid was er wel! Daarnaast is het laten horen van je muziek en talent op de beursvloer een prima gelegenheid om je netwerk te vergroten. Word je liever op de hoogte gebracht van alle ins en outs rond het beschermen van jouw eigendommen? Dan helpt Buma/Stemra je op weg. Nog niet genoeg van dit alles? Neem dan een kijkje bij BB Music, Be Yourself Music, DJ MAG NL, FL Studio, HBA (Herman Brood Academie), JBL, KRK systems, Pioneer DJ, Scantraxx, Spinnin’ Records, vatogonzales.com of WE R Music.

De innerlijke mens wordt dit weekend uiteraard niet vergeten. Als je ondertussen dorstig bent geworden van al dat zingen of hongerig door al je geshowde draaiskills, kun je hier heel goed een drankje en een broodje kroket met mosterd halen. Houd wel rekening met festivalprijzen, of moet ik nu zeggen beursprijzen? De kosten zijn in ieder geval vergelijkbaar.

Mocht je na een hapje en een drankje klaar zijn voor wat verdieping, dan raad ik aan om verschillende masterclasses te bezoeken. Wees je ervan bewust dat je die alleen met een Dancefair-ticket kunt volgen. Met een Musicfair-ticket kun je alleen de beursvloer op. Voor een weekend betaal je gemiddeld 50 euro. Hiermee ben je wel twee hele dagen zoet! Houd je juist meer van gezellige gesprekken? Ga dan naar de Q&A’s om daar iets wijzer te worden.

Eigenlijk kun je tijdens Dancefair alles wel leren of vinden. Twijfel je nog steeds of je volgend jaar zou willen gaan? Houd dan Guestzone goed in de gaten, want naast Tony Junior volgen nog meer interviews met bekende dj’s. Natuurlijk zijn wij ook erg nieuwsgierig naar jouw ervaringen op Dancefair, zeker omdat ik helaas niet overal bij kon zijn. Deel jouw mening door te reageren op dit artikel!

Reporter: Barbara Inpijn
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ