Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Reverze, Sportpaleis Antwerpen - Merksem (BE), 11-03-2017

Reverze, Sportpaleis Antwerpen - Merksem (BE), 11-03-2017

Inmiddels weten we wel dat ons eigen Nederland groot is in het organiseren van hardstyle events. Qlimax, Defqon en Hardbass zijn bij elke 150+ BPM liefhebber wel bekend. Maar hoe zit dat bij onze buren? Organisatie Bass Events is een grote pionier betreft de feesten organiseren voor de hardere stijlen in België.

Al 11 jaar lang wordt zowel het Sportpaleis als de Lotto Arena jaarlijks omgetoverd tot een tempel voor de hardere stijlen. In al die jaren heeft Bass Events zich al bewezen en elk jaar opnieuw een spetterende show neergezet. Dit jaar was het tijd voor de twaalfde editie van het grootste indoor hardstyle evenement in België. Genoeg reden om af te reizen naar de buren!

De sfeer is al te voelen bij aankomst op Antwerpen Centraal. Vele enthousiaste hardstyle liefhebbers hebben zich verzameld voor de avond van hun leven in het Sportpaleis, wat resulteert in een drukke en overvolle metro. Echter mocht dat de pret niet drukken. De harde beats vlogen je al om je oren. De sfeer zit er in. Dit voelt goed.

Let there be light
Eenmaal aangekomen bij het Sportpaleis/Lotto Arena gaat de ingang al vrij snel open en loopt alles soepel door. De avond kan beginnen! Wij trappen af met het duo Audiotricz. Niks te klagen! De mannen draaien een hele variërende set met eigen succesplaten maar ook Project One komt voorbij. Een persoonlijke Audiotricz-favoriet van mij is het nummer ‘Let there be Light’. Toen de eerste melodieën van deze plaat hoorbaar waren, merkte ik al snel dat ik niet de enige was die dit nummer een pareltje vindt. Het publiek in het Sportpaleis gaat hard.

Een klein uitstapje naar de Lotto Arena voor de set van Wasted Penguinz. Het wordt al vrij snel duidelijk dat iedereen in de Lotto Arena ook zeker hard gaat. Helaas hebben wij niet de hele set kunnen zien van deze heren, want Da Tweekaz gingen alweer bijna beginnen, een act waar je geen seconde van wilt missen. Keuzes maken hoort er nou ook eenmaal bij, dus liepen wij snel terug richting het Sportpaleis.

De mannen van Da Tweekaz weten wel hoe je een goed feestje kan bouwen. Hun ingrediënt? Hele fijne feel-good hardstyle. Daarnaast zijn de mannen prettig gestoord en gaan lekker los achter de draaitafels. Maakt het nog leuker! Knallers als ‘Wodka’ en ‘Tequila‘ kunnen natuurlijk niet ontbreken. De heren knallen erop los en de zaal doet goed mee. Als hardstyle liefhebber moet je deze mannen ooit een keer gezien hebben.

Op zo’n avond kan de pionier van de Belgische hardstyle niet ontbreken natuurlijk. Coone bewijst gedurende zijn set waarom hij deze titel verdient. Alle grote hits komen voorbij en zijn meesterwerk ‘Rise of the Celestials (Qlimax Anthem)’ knalt ook heerlijk het Sportpaleis door. Vuurwerk, licht, lasers. Wat een spektakel!

De eer aan Psyko Punkz om het stokje over te nemen van Coone. Een mix van euforische en raw hardstyle verraste ons, maar liet ons zeker niet minder los gaan. Vooral veel nieuwe muziek, maar daar had de producer iets over te zeggen. In april verschijnt namelijk zijn debuutalbum ‘Wietse’, waar wij dus vanavond exclusief al een paar mooie pareltjes van hebben gehoord.

Reverze, Sportpaleis Antwerpen - Merksem (BE), 11-03-2017

Interconnected
Elk jaar wordt er een anthem gemaakt door een grote naam uit de scene. Dit jaar lag de eer bij Hard Driver, die ‘Interconnected’ maakte. Een keiharde plaat, die veel beloofde voor zijn set tijdens Reverze. Ook hierbij werd er niet bezuinigd op de visuals en de licht/laser effecten. Een knallende show waarbij hij ook nog eens als kers op de taart zijn nieuwe live-act bekend maakte en onder die naam een nog hardere set weg gaf.

Een bijzondere combinatie die elk jaar weer terug keert is de Reverze Flashback. Dit jaar gepresenteerd door grootheden Dark-E, Pat B & Dr. Rude. Samen met deze drie bazen maken wij een kleine reis terug in de tijd en gaan los op verschillende soorten stijlen die er zijn binnen de hard-dance. De hele zaal ging compleet uit zijn plaat. Heel mooi om te zien. We zijn over de helft en de sfeer wordt per set alleen maar beter.

Hard gaan
Sinds ik meer thuis ben in de wereld van 150 + BPM roep ik al sinds het begin dat ik graag een bepaalde act wil zien. Rond een uur of 4 kwam dan eindelijk het moment waar ik al maanden op had gewacht. De Frequencerz hebben in een korte tijd extreem veel bereikt. Afgelopen week kwam er opnieuw een hoogtepunt bij voor de mannen. ‘Victory Forever’, anthem van Defqon 1 2017, ligt in handen van deze twee heren. Reden om al deze successen was er dus wel. De heren knallen erin met ‘The Unknown’, en daarmee is de toon voor de rest van het uur meteen gezet. De rest van het uur werd gevuld met keiharde rammers. Je ziet de mannen genieten en de zaal geniet ook mee. De bijbehorende visuals en laser-effecten zorgen ervoor dat dit het hoogtepunt van onze avond is.

Hard gaan is wat je doet op Reverze. Aan Sub Zero Project de taak om die sfeer vast te houden. Dat doen ze, maar dan nog net een tikkeltje harder. Het is inmiddels al na 5’en, maar iedereen in het Sportpaleis doet nog goed mee. Mocht je toch het idee krijgen dat je moe was, lieten Minus Militia je dat vrij snel vergeten. Op Hard Bass heb ik deze act helaas moeten missen, dus het herkansingsmoment was daar. Snoeiharde hardstyle is het beste medicijn tegen de moeheid, kwamen we vrij snel achter. Onze laatste energie stampen wij eruit op de hardste beats van deze heren. Beseffende dat het einde van de avond helaas alweer in zicht is.

Time flies when you’re having fun, dat is zeker waar! Rond een uur of 6 waren de danspasjes voor ons op en vertrokken wij weer richting Nederland. Reverze is een fenomenaal feest wat op alle fronten uitstekend presteert. Al 12 jaar lang staat Bass Events aan de top in België wat betreft de hardere stijlen. Reverze heeft eigenlijk alle ingrediënten die een goed feestje nodig heeft; een line-up waar je van gaat dansen, een tal aan lasers en licht effecten én een fijne sfeer in het publiek. Wat wil je nog meer? Wij hebben het extreem naar ons zin gehad en zijn volgend jaar zeker weer van de partij!

Reporter: Danouschka De Haas
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ