Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Pleinvrees on Tour, Doornroosje - Nijmegen, 17-02-2017

Pleinvrees on Tour, Doornroosje - Nijmegen, 17-02-2017

Pleinvrees… een naam waarvan je even zou denken dat het is bedacht door iemand die zelf angst had naar buiten te gaan. Gelukkig is bij ons niets van dit alles waar op de avond dat de trein arriveerde op het station van Nijmegen. Op zoek naar Doornroosje.  

Nee, niet die van het sprookjesbos, maar het technobos waar Pleinvrees on Tour deze nacht zou gaan plaatsvinden. Wat is dat toch met namen die een hele andere betekenis blijken te hebben dan waar je in eerste instantie aan denkt

Sprookjes in Nima

Maar goed, wanneer je dan toch aan het beroemde pretparkbos denkt dan is Doornroosje in Nijmegen zeg maar een soort 2017 variant. De fantasie van een reporter kan ver gaan.

Vanaf het station was het twee minuten lopen naar het dansparadijs en hop het werd tijd om heerlijk te genieten van techno, goede DJ’s, het publiek, gezelligheid en warmte. Bij ieder feest of festival is het altijd toch even spannend of alles zal aanslaan. Lijkt vanzelfsprekend, maar een feest dat geen energie of chemie met zich meebrengt is voor veel organisatoren een vrees.

Bij aankomst was het feestje nauwelijks een half uur begonnen. Dat scheelt weer een lange wachtrij buiten voor de jassen, de muntjes en alles wat erbij hoort. Echt rustig zou het deze avond niet gaan worden, want het feestje was al vooraf uitverkocht. Altijd een goed teken!

Organisator Pleinvrees was in deze donkere maand lekker op tournee gegaan. Na Utrecht, Tilburg en Maastricht werd het vanavond tijd om Nima (zoals Nijmegen ook wel wordt genoemd door de inwoners en mensen uit de regio) te laten dansen.

Kleur bekennen
Zoals het hoort bij een feest met meerdere zalen zou het ook op deze mooie vrijdag kleurrijk worden. Was het niet door alle lasereffecten om je heen, dan wel de letterlijk gekleurde zalen. Gaat u voor paars of rood…

De line-up zag er gelikt uit. In de ene zaal werden de liefhebbers van het begin tot eind getrakteerd op de goedliggende klanken van DJ’s Rancido, Be Svendsen (live), Frankey & Sandrino, Recondite (live) en Edu Imbernon. De andere zaal was helemaal klaar voor niemand minder dan Oliver Weiter. Kiest u maar uit!

Pleinvrees on Tour, Doornroosje - Nijmegen, 17-02-2017

Voordeel was dat een directe keuze bij aankomst nog niet nodig bleek. Het feest was vanaf 22.00 uur begonnen in één van de twee zalen. Oliver mocht zijn tovertafel vanaf middernacht aan het publiek presenteren.

Nadat de jassen veilig aan een hanger waren beland kon een avond en nacht beginnen van genieten en genieten. Omdat ik vaker in Doornroosje was geweest keek ik nieuwsgierig om me heen of ik al wat kon waarnemen van de gemiddelde leeftijd voor deze nacht.

Over het algemeen trekt een technofeest toch publiek waarvan de leeftijd al enige jaren voorbij de 18 ligt. Niet dat het dan gelijk aspirant-leden van een ouderenomroep zijn Uiteraard niet persé relevant voor beleving en sfeer, maar een grappig verschil met bijvoorbeeld de leeftijdscategorie bij hardstylefeesten is het wel.

Tja, en of het nou lag aan het feest, de muziek, de organisatie, de locatie of het feit dat Nima toch een studentenstad is, het getal 40 dat deze goodold ehhh goodlife reporter al had bereikt bleek toch best uniek op deze avond. Gemiddeld lag het getal waarschijnlijk zo rond de 25.

De magische dansvloer
Bij binnenkomst in de grote zaal kwam een kleurrijke zee van (op dat moment) blauwe verlichting ons tegemoet. En voor de oren was gelijk duidelijk dat een dansje zeker direct kon worden ingezet. Althans, de voeten hadden geen overtuigingskracht nodig om in beweging te komen. Uiteraard, zoals ook gebruikelijk, met een drankje in de hand.

En zo kon een lange week lekker worden afgesloten met heerlijke techno, ontspanning, gezelligheid, dansjes en drankje(s). De nieuwe dag zou vlot aanbreken met menige wisseling van mensen over en weer van/naar gekleurde locaties. Van rood naar paars en van paars naar rood. Maar toen DJ Oliver Weiter eenmaal na de klok van twaalf los ging, leek het gevoelsmatig heel even alsof heel Nijmegen naar deze zaal was gekomen.

Ook niet verwonderlijk overigens met een erg prettige beat en fijne afwisseling van laserstralen. Een nacht was ingezet waarbij termen als genieten, gezellig, goede muziek, warme klanken en leuke mensen zoals vaker van toepassing zijn. Tussen de drankjes, dansjes en magische dansvloer momenten door werd er hier en daar met bekenden en onbekenden een babbeltje gemaakt.

Zwoele winter
Ondanks dat het nog maar februari is en er bij wijze van spreken morgen nog een Elfstedentocht voorbij zou kunnen komen, leek het in Doornroosje alsof het voorjaar echt in aantocht was. Het was binnen aangenaam warm en de sfeer was in beide zalen uitgelaten. Duidelijk uitverkocht ook want overal was het even druk. Soms misschien iets te druk voor een wat kleinere locatie.

Maar de gezelligheid werd er uiteraard niet minder door. Ach, alles wat leuk is vliegt vaak letterlijk voorbij, zo ook de tijd. Want 'ineens' (alsof het echt onverwacht is) was Oliver toch echt klaar met zijn oorstrelende muziek. Maar ehh dat zou toch pas om vijf uur zijn? Oh… het was al zo laat.

Het werd tijd om het laatste uur lekker nog in te zetten bij DJ Edu Imbernon. Voor me ging een zaal nog lekker los op de beat terwijl de wijzer van de klok beetje bij beetje naar de zes schoof. Wat is het toch altijd een tegenvaller voor jezelf wanneer de lichten aan gaan en je uit de muzikale bubbel komt.

Met een zucht liepen we met een dikke jas naar buiten. Het voorjaarsgevoel mocht er binnen dan wel zijn, buiten was het op deze hele vroege zaterdagochtend uiteraard nog wat frisser. Een heerlijke nacht was alweer voorbij, maar met de energie van de nacht konden we nog wel even lekker het weekend in.

Organisator Pleinvrees had opnieuw gedaan waar het bij velen ook wel bekend om staat. Een goede line-up en een locatie omtoveren alsof een zomerse zon zo even om de hoek zou komen. Iets om al naar uit te kijken!

Op naar het volgende feestje. 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ