Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Mindcontroller 2017, North Sea Venue - Zaandam, 28-01-2017

Mindcontroller 2017, North Sea Venue - Zaandam, 28-01-2017

Traditiegetrouw trapt Art of dance het nieuwe jaar af met een nieuwe editie van Mindcontroller. Een editie waar het hart van de millennium hardcore en early fan sneller van gaat kloppen. En met deze line-up moest dat helemaal goedkomen! Voor mij was het precies 10 jaar geleden dat ik voor het laatst op Mindcontroller ben geweest. Ik was dus meer dan benieuwd of de sfeer en het feest wat ik me kan herinneren 10 jaar later nog steeds de standaard is.

Art of dance organiseert al vanaf 1996 verschillende hardcore feesten. Van grootschalige feesten zoals MOH en Dominator tot aan intieme feesten zoals Mindcontroller. Het is daarom niet verkeerd om te zeggen dat Art of Dance een pionier is wat betreft het organiseren van hardcore feesten en het overbrengen van het echte hardcore gevoel. Als het nu om early, industrial, millenium, mainstream of uptempo gaat, Art of Dance weet overal wel raad mee. Onze verwachtingen waren daarom ook erg hoog gespannen van deze editie van Mindcontroller.

Mindcontroller 2017, North Sea Venue - Zaandam, 28-01-2017

Jammer genoeg duurde het even voor we de North Sea Venue konden betreden. Het was een flinke reis die we af moesten leggen vanuit Venray naar Zaandam. Met als gevolg dat er een fikse rij stond toen we aankwamen. Het koste ons ruim een half uur voordat we eenmaal binnen waren en tot onze verbazing was de locatie toen al tot de nok toe gevuld. Kluisje was binnen no time gehaald, munten waren daarentegen een ander verhaal. Door de grote drukte duurde het ook zeker nog een half uur voordat we de zaal eenmaal konden betreden. Terwijl wij op de achtergrond al verschillende dikke klappers voorbij hoorden komen begon het nu toch wel heel erg te kriebelen om dit feestje af te trappen. Het is tijd voor een feestje!

We woelen ons door een mini sauna en de drukke menigte heen om naar de Millenium area te gaan. Outblast trapt hier de avond af. Deze hardcore legende bracht ons vorig jaar het treurige nieuws dat hij ermee zal gaan stoppen. Dit jaar, op de plek waar het voor hem allemaal begon, zette hij toch echt zijn allerlaatste set neer op deze prachtige locatie. Voor hem was de cirkel nu rond. Het was een geweldig afscheid en verschillende knallers waaronder “ Nosferatu - The Desolate One ”, “ Base Alert – Zoo ” en “ Nosferatu & Ophidian - Psychiatric Ass ” zijn platen die je wil horen in deze zaal! Deze platen brachten mij meteen terug naar de tijd dat ik begon met het luisteren naar deze muziek. Het gevoel dat je krijgt als je platen hoort waarmee je dus letterlijk mee bent opgegroeid is onbeschrijfelijk.Als er één held is die weet hoe hij een live set neer moet zetten is het wel MD&A! Jammer genoeg kon Dana niet komen i.v.m. gezondheidsredenen. Dus was het tijd voor Promo en daarna Catscan. Na de release van zijn nieuwe album “The Classics” waren wij zeker benieuwd naar zijn set en we werden ruimschoots beloond. Wat een set dit zeg! Platen zoals “ The World Is Mine ” en “ WOIII ” kwamen voorbij. Jammer genoeg hadden wij nog een flinke reis voor de boeg en zijn we na Catscan naar huis gegaan. Voordat we gingen hebben we nog een heerlijk vers broodje gehaald.Al met al was dit een nacht voor ons met heel veel potentie, maar liet de organisatie deze keer wel wat steekjes vallen. Het was gewoonweg erg druk, waardoor het flink proppen was bij de ingang, munten, wc en de bar. Ook was het op de dansvloer erg vol, waardoor het af en toe lastig was ruimte te vinden om los te gaan. Dit deed de sfeer helaas niet ten goede. Breng andere bezoekers en mij terug naar het oude hardcore gevoel en samenhorigheid en neem deze feedback mee naar de volgende editie. Wij zijn nu al benieuwd naar de editie in 2018!

+ Prijs entree (€19,50!).
+ Verse broodjes bij de food corner voor slechts één muntje.
- Drukte.
- Hitte.
- Weinig sfeer.

Reporter: Nicole Nijs-Waarts
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ