Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: The Charity, Toffler - Rotterdam, 28-01-2017

The Charity, Toffler - Rotterdam, 28-01-2017
"Dansen met een missie"

Zo nu en dan worden er feestjes gegeven waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Ondanks dat ik elk initiatief hierin echt fantastisch vind ben ik nog nooit naar zo’n feestje geweest. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat ik absoluut geen opgewonden prikkels krijg bij het zien van een flyer waar huis-dj ‘Gerrie en Friends’ dik gedrukt staat en Skihut en Flugel sponsors van het feest zijn. Natuurlijk begrijp ik dat het allemaal voor een goed doel is maar mijn oren willen uiteindelijk ook wat. Feestjes met dat soort muziek (line up wil ik het niet eens noemen) stroken dus totaal niet met mijn uitgaansbeleving en zijn gewoon niet aan mij besteed. Tot mijn verbazing zag ik de laatste weken op Facebook van alles voorbij komen over een liefdadigheidsfeestje, welke gegeven zou worden in mijn toch wel meest favoriete underground tent van Rotterdam: Toffler. En niks geen Gerries en hoempapa muziek maar een feestje met een echte line up! Zo stonden Denn Punk / Julian Anthony / Goodlife / Rowen Clark / Kraakgraag / Ferré / Dwayne Pinnock en Lucien Foort op het programma en zag ik eindelijk mijn kans om het goede doel te steunen door heel veel liefdevolle dansjes te gaan doen tijdens dit event, The Charity.

Goede doel
Vaak gaat de opbrengst van een goed doel naar verre hulpbehoevende landen, kankerbestrijding of dierenhulp. Maar dat een goed doel niet perse iets groots of ver weg hoeft te zijn heeft organisator Mike van Stijn wel bewezen. De opbrengst zal in samenwerking met ‘Het leger des Heils’ besteed gaan worden aan maaltijden voor eenzame ouderen en dakloze jongeren in Rotterdam. Ik vind dit echt klasse omdat er in ons eigen Nederland ook genoeg mensen zijn die wat hulp kunnen gebruiken. En voor sommige klinkt een warme maaltijd misschien wat klein in tegenstelling tot ebola-prikken in Afrika, maar geloof mij - en ik spreek uit eigen ervaring - zelfs het kleinste gebaar wordt ontzettend op prijs gesteld. Voor mij was dit dus zeer zeker een dansje waard.

Topavond!
Wij waren al vroeg aanwezig en werden zeer vriendelijk ontvangen. Na kennis gemaakt te hebben met de organisator was het tijd voor een biertje. Om 23:00 trapte dj Denn Punk de avond af. Ondanks dat het nog vrij rustig was wist deze Rotterdammer wel hoe hij de avond moest opstarten. Niks langzaam wakker worden maar meteen een heerlijke set om de beentjes goed op te warmen. De jonge Julian Anthony nam hierna de booth over en sloot hier eigenlijk fantastisch op aan. Rond de klok van 01:00 uur was het al vrij druk en hebben wij gezellig staan kletsen met verschillende bezoekers. Het publiek was, zoals vaak in Toffler, weer lekker divers en voor de sfeer maakte dit ook allemaal niet uit want jong, oud(er), netjes gekleed of oude techno-gympies: het was gewoon weer gezellig, lekker vrolijk en leuk.

The Charity, Toffler - Rotterdam, 28-01-2017

Helaas was het duo van Goodlife niet compleet (1 was ziek) waardoor Rowen Clark meer draaitijd kreeg (lucky him). Persoonlijk vond ik dit wel jammer omdat ik dit duo nog niet eerder gehoord had maar eerlijk is eerlijk, Rowen heeft mijn gemis naar Goodlife wel een beetje goedgemaakt, want lekker draaien kan hij wel. Ook de B2B van Ferré en Lucien Foort knalde er verdomd lekker in. Het leuke aan deze avond was dat alle muziek stijlen (techno, deep- en techhouse) allemaal goed in elkaar overvloeiden. Iedere dj behield zijn eigen flow maar ze waren toch een soort van op elkaar ingespeeld. Dj ‘Kraakgraag’ mocht ook nog even aan de knopjes draaien en ik was eigenlijk in de veronderstelling dat hij van de wat hardere techno was maar ook in de stijl van tech-house wist hij het publiek zeer goed te vermaken. De uren vlogen letterlijk voorbij en we hadden nog maar 1 dj te gaan voordat onze avond aan een einde zou komen. De allerlaatste deuntjes werden namelijk verzorgt door Dwayne Pinnock en ook hij begint steeds meer naam te krijgen (en terecht). Deze topper mocht de avond afsluiten en dat heeft ie weer met heel veel liefde gedaan. Zo stonden wij allemaal nog even onze laatste energie eruit te dansen om daarna met een voldaan gevoel naar huis te gaan.

Al met al was het een zeer geslaagd feestje en wil ik Mike van Stijn in het bijzonder bedanken voor zijn fantastische inzet! En natuurlijk ook alle dj’s, bedankt voor het mega verwennen van mijn oortjes. Het was absoluut weer een avondje voor in de boeken en ik kijk uit naar jullie volgende feestje in de zomer ;)

Wist je dat…
* Dansen voor een goed doel best leuk is!
* Er 3000 euro is opgehaald deze avond
* Deze verdeeld gaat worden onder eenzame ouderen en zwerfjongeren
* De avond gesponsord werd door www.qualityworkwear.nl
* Het Charity-team de maaltijden zelf gaat verzorgen
* Er van de zomer een 2e editie gaat plaatsvinden in samenwerking met Audiophysics
* De opbrengst dan ook weer naar een goed doel gaat
* Er maar een beperkt aantal kaarten verkocht zullen worden
* Ik jullie nu al kan verklappen dat je deze echt niet wilt missen ;)

Reporter: Katja Remmerswaal


28-01-17 The Charity 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ