Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Sundaypeople Festival, WaterGoed! - Valburg, 16-06-2013

Sundaypeople Festival, WaterGoed! - Valburg, 16-06-2013Partypeople!!!! Nee, Sundaypeople dus. Dit Arnhemse concept wordt sinds een kleine twee jaar elke laatste zondagavond van de maand gehouden in het legendarisch Luxor nabij het station in Arnhem, wat overigens door het drama met alle verbouwing en verdere architectonische blunders er omheen inmiddels ook bijna legendarisch is.
 
Vorige zomer trok Sundaypeople al twee keer de stoute schoenen aan door naar buiten te gaan. Ook gewoon op de gebruikelijke zondag. Een van die uitstapjes was Strandclub Watergoed in Valburg. Mooi gelegen aan het strand van Slijk-Ewijk. Dat vooral dit uitstapje geslaagd was bleek uit het ambitieuze plan van de organisator om dit jaar een eigen Festival neer te zetten.
 
Nadat op de zondagochtend een aantal partypeople zich bij mij hadden verzameld vertrokken we per auto naar Elst waar de organisatie voor iedereen gratis pendelbussen had geregeld naar Valburg. Let wel, gratis! Los van de pendelbussen is er bij Watergoed overigens ook voldoende ruimte om te parkeren tegen een klein tarief van vijf euro. Ook geen geld als je dat vergelijkt met andere Festivals. Aangezien we op de kleintjes letten en tien euro toch al gauw vier biertjes is kozen wij voor de pendelbus. Daarnaast was er bij ons toch ook wel een kleine vrees dat er aan het eind van de avond een complete verkeerschaos zou zijn zoals je wel vaker meemaakt. Dit bleek achteraf mee te vallen.
 
Voor een louzy veertig euro loog de line up er ook niet om. Met onder andere: Funkerman, Man zonder schaduw, Franky Rizardo, Greg van Bueren, Michel De Hey, Benny Rodrigues, Audiowhores, Juan Sanchez, Littledutch, Brothers in the Booth en oudgedienden Erick E en Roog die hun 10-jarig bestaan van Housequake ook hier kwamen vieren, kreeg je meer dan waar voor je geld.
 
Aangekomen op het Festival viel een ding gelijk op. Heel veel politie. De gemeente had de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om dit Festival in goede banen te leiden. Na een grondige visitatie doken we het terrein op en begonnen een wandeling langs de drie stages. Vooral de mainstage was fantastisch. Menig veel groter Festival viel wat betreft mainstage in het niet vergeleken in het niet bij wat de Sundaypeople organisatie hier had neergezet. Videowalls all over the place vulden je beeld.
 
Helaas was het door de overige festiviteiten dat weekend niet heel druk. Tja, met concurrenten als Indian Summer, Oerol, Pinkpop en zelfs Vaderdag leg je voor jezelf de lat ook wel hoog. Indien Housequake dezelfde dag niet ook op Indian Summer had gedraaid was het bezoekersaantal waarschijnlijk hoger geweest. Dit mocht echter zeker de pret niet drukken want wat was het gezellig. Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat ik 40% van de bezoekers ook kende en de hele dag meer pratend dan dansend heb doorgebracht.
 
Dat de man achter Sundaypeople ook een ervaren Festivalganger is was duidelijk te merken aan bijvoorbeeld  de faciliteiten. Overal was aan gedacht, voldoende gratis toiletten, voldoende chillruimte, zelfs een insmeerteam tegen een eventuele zonnebrand, you name it.
 
Hoogtepunt van de dag was voor mij zonder enige twijfel Roogs broer Greg van Bueren. Wat zette hij een waanzinnige set neer. Van begin tot einde afwisselend en verassend, kortom gewoonweg te gek. Ik ben fan! Na zijn set was het publiek helemaal los en bleef dat ook gedurende de gehele “10 jarig bestaan greatest hits” set van het Housequake duo.
 
Was er dan helemaal niets negatiefs te vermelden. Negatief niet echt. Wel wat zaken die ik persoonlijk jammer vond. De keuze om de Man zonder Schaduw tegenover Housequake te zetten vond ik jammer. Ergens ook wel begrijpelijk weer, maar hierdoor gebeurde het dat nadat bijna iedereen voor Housequake koos, de man zonder schaduw ineens wel in de schaduw stond en dat was niet die van de massa mensen voor hem. Persoonlijk vond ik het geluid op de Culture Club stage wat minder goed, maar verder ook niet storend.
 
Kort en goed kan ik niet anders zeggen dan dat Sundaypeople Festival 2013 een superleuk Festival was met heel veel potentie om door te groeien. Ik heb enorm genoten en heb van bijna niemand een negatieve klank gehoord.  
 
Klinkt bovenstaande je goed in de oren? Zet dan alvast 11 augustus in je agenda, want dan doet Sundaypeople het nog eens dunnetjes over op Watergoed met onder andere Funkerman, Cat Carpenters en Erick Eerdhuizen. Ik ben er zeker bij!!
 
Tickets win je uiteraard hier op Guestzone.

Reporter: Floris Smeenk


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ