Interviews

Julian Jordan op New Horizons

dinsdag 5 september 2017
Roos van der Burgt

Interview: Julian Jordan op New Horizons



Julian timmert hard aan de weg en blijft ons verrassen met nieuwe tracks en hele dikke sets. Wij spreken met hem om even terug te blikken, maar vooral ook over zijn plannen en ambities voor de aankomende periode.


Over een half uurtje is het jouw beurt om Urban Circus op zijn kop te zetten. Heb je er zin in?
Ontzettend veel zin in! Ik ben benieuwd naar het publiek hier, ik kom niet zo vaak in Duitsland. Ik sta wel eens in Bootshaus, dat is echt een van de vetste clubs ter wereld voor mij. Het publiek alleen al, het gaat daar zo los!

Op je vuurdoop op New Horizons moeten we in de toekomst nog maar eens spreken. Welke set heeft tot nu toe het meest indruk gemaakt op jou?
Tomorrowland vind ik sowieso geweldig. De mensen daar gaan echt los. In 2015 draaide ik op de mainstage van Ultra Miami. Dat was voor mij een moment van besef dat het echt ontzettend lekker ging. De jaren daarvoor keek ik als jong gastje naar de livestream van dat festival op mijn kamertje, dan zag ik al die gebouwen en dat mega publiek voorbij komen. Ik droomde ervan om daar ooit te mogen staan. En als je er dan zelf staat, die gebouwen en dat prachtige publiek om je heen ziet… Ik kreeg een flashback naar mijn kamertje.

Even terug naar die flashback dan, jij als jong jochie. Je hebt in de afgelopen jaren op vrij jonge leeftijd al ontzettend veel bereikt. Wanneer en hoe ben je in die sneltrein terecht gekomen?
Ik denk dat ik vijftien was toen het begon, ik zat nog op de Herman Brood Academie. Ik had nog geen label en was nog niet doorgebroken, dus ik zette al mijn muziek op Soundcloud. Steeds meer mensen begonnen mijn tracks te horen, ik gaf alles weg. Op een gegeven moment begon ik nummers te maken die ik te goed vond om meteen online te zetten. Ik zette kleine teasers online, en er kwam al snel een mail van Spinnin’ Records. Dacht ik. In volle vertrouwen stuurde ik wat tracks op en tekende ik een contract. Toen zag ik hoe een van deze tracks op nummer vijf in de top tien van Beatport verscheen. In die tijd dé iTunes wat betreft Dance muziek, dat kan je doorbraak zijn. Ik was gewoon gehackt, een andere artiest ging er vandoor met mijn muziek. Ik heb er ontzettend veel over geschreven op internet, totdat ik uiteindelijk werd benaderd door GeenStijl. Hierdoor kwam mijn verhaal kwam terecht bij de “ware” Spinnin’ Records, waar ik uiteindelijk heb mogen tekenen. Inmiddels heb ik mijn eigen label GOLDKID records, waar ik nieuw talent een kans bied. Het is dus eigenlijk allemaal in een stroomversnelling gekomen vanaf dat moment. Geluk bij een ongeluk.

Dat kun je wel zeggen ja, ontzettend fijn dat het zo is afgelopen. In die stroomversnelling heb je al met heel veel artiesten mogen samenwerken. Staat er nog een samenwerking hoog op je verlanglijstje?
Ik hou er ontzettend van om outside de box te denken, bijvoorbeeld door een samenwerking aan te gaan buiten de EDM-wereld. Pharrell zou ik echt heel vet vinden. Ja, dat zou ik echt heel tof vinden. In de EDM-wereld zelf vind ik Tiësto echt een baas. Met hem zou ik ook wel eens aan de slag willen. Hij is absoluut een van de redenen waarom ik ben begonnen en waardoor ik geïnspireerd ben geraakt om dit te doen.

Ook hebben we de samenwerking met Rondé gezien. Dat past goed in het kader van ‘thinking out of the box’, denk ik. Hoe is dat dan tot stand gekomen?
We komen beiden van de Herman Brood Academie, dus ik kende Rondé al en volgde ze al een tijdje. Ze bleven maar met vette dingen komen, ik vond het zo tof. Ik vond het zo goed klinken, dat ik vond dat we er iets mee moesten doen. Universal heeft uiteindelijk mijn remix van de track uitgebracht! Ik luister graag naar indie bandjes in mijn vrije tijd, vind het tof om met mijn eigen sound te combineren. Ik ben aan het kijken om dit in de toekomst nog verder te ontwikkelen.

Ik hoop dat je ons blijft verrassen met deze bijzondere samenwerkingsverbanden! ADE staat natuurlijk ook weer voor de deur. Hoe ziet jouw planning er dit jaar uit?
Ik heb mijn eigen feest ‘Julian Jordan and friends’ op de zondagavond in de Jimmy Woo! Dat is in ieder geval iets om heel erg naar uit te kijken. Ik ben ontzettend benieuwd. Er komen super goede namen, daar kan ik helaas nog niets over zeggen. Binnenkort maak ik ze bekend, het wordt sowieso een hele vette line-up. Ook met wat verrassende acts erop, daar heb ik speciaal voor gekozen. Lekker breed en hopelijk heel erg tof!



Vet! Je bent ook begonnen aan een kledinglijn in samenwerking met Chasin'. Hoe is dat dan tot stand gekomen?
Het leuke is, ik heb altijd al goed contact gehad met Chasin’. Vanaf het moment dat ze nieuwe collectie kleding naar mij stuurden. Op een gegeven moment hebben we een meeting op hun kantoor gepland, en dat was leuk! Eigenlijk meteen al ontpopte die meeting zich tot een creatieve brainstormsessie. We hebben lekker gepraat en meteen al veel vette ideeën en uitingen gewisseld. Al snel voegden we dat allemaal samen, en daar kwam een hele toffe samenwerking uit. Het werkte meteen al super goed.

Je naamsbekendheid wordt steeds groter, nu komt er ook nog een kledinglijn aan. Zitten er nog meer van dat soort ambities in jou naast het draaien?
Dat vind ik lastig. Ik wil gewoon steeds een stap verder nemen in waar ik al mee bezig ben. De kleding ook, maar ik bedoel natuurlijk met name het DJ’en. Ik wil het absoluut naar een next level gaan trekken. En ook als ik kijk naar mijn eigen label, waarmee ik nu druk bezig om nieuwe mensen te signen. Er valt echt nog genoeg te behalen..

Je bent er duidelijk ontzettend druk mee. Kun je ons vertellen hoe een dag uit het leven van Julian er uitziet?
Dat is heel verschillend! Als ik op tour ben ligt de nadruk op weinig slaap, dan ben ik voornamelijk gefocust op de optredens. Vliegen, op tijd overal zijn, dat soort dingen. Thuis zijn betekent veel produceren, maar dan wil ik ook zoveel mogelijk tijd doorbrengen met vrienden en familie. Dat is ook belangrijk, om daar een goede combinatie tussen te vinden. Een dag van mij bestaat dus uit opstaan, studio, nee eerst koffie en dan studio. En dan eigenlijk nog meer studio. Een hapje eten met vrienden. En ’s avonds weer studio. Of ik ga op tijd slapen om ’s morgens naar de studio te gaan. Vrij saai eigenlijk als je het zo bekijkt. Nee hoor, je reist zo toch door het hele land wel doordeweeks met meetings. Elke dag kan anders zijn.

Urban Circus wacht, het is tijd om je zo snel set and ready te gaan maken. Afsluitertje, waar gaat je voorkeur naar uit: Festivals of clubs?
Festivals dan. Ik houd van veel. Veel publiek, veel mensen die het tof hebben. Toch moet ik zeggen dat ik bepaalde clubs ook wel super geweldig vind, zoals ik net al zei: Bootshaus of Omnia in Vegas. Dat zijn dingen die wel echt dichtbij komen, je hebt een soort intimiteit die je niet op festivals hebt. Toch moet ik eerlijk zeggen.. Als ik muziek aan het maken ben, dan schets ik al in mijn hoofd hoe je met die muziek op een festival staat. Lastig, maar ik ga toch voor festivals.


Interviewer: Roos van der Burgt

Meer info evenement




Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.



Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.099 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.



Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.099 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadres



Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.






Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.



Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen