Interviews

Ummet Ozcan

dinsdag 24 februari 2015
Alexander Strack van Schijndel

Interview: Ummet Ozcan



Ummet Ozcan was de hoogste stijger in de DJ Mag Top 100 in 2014. Tijdens ADE vorig jaar spraken wij hem al over zijn carrière tot nu toe. Zonder twijfel is het ‘booming-business’ voor Ummet. Hij heeft de grootste festivals ter wereld al van zijn to-do-list mogen afstrepen en een aantal nieuwe hitreleases te pakken met o.a. Calvin Harris.

Daarnaast is hij waarschijnlijk een van de meest veelzijdige artiesten binnen de EDM wereld als dj, producer en sounddesigner. Wij spraken hem backstage voor zijn optreden op Don’t Let Daddy Know Amsterdam over zijn carrière tot nu toe en de totstandkoming van zijn muziek.  

Ummet, we spraken jou voor het laatst toen je net te horen had gekregen dat je hoogste stijger was in de DJ Mag en binnen kwam op nummer 31. Wat heeft dit tot nu toe voor jou gebracht? 
“Ik denk vooral meer exposure en ‘betere’ boekingen. Ik had al niks te klagen hoor, ik vond het al supertof op alle feesten waarop ik draai, maar je ziet toch wel dat je net een stapje omhoog gaat qua stages waarop je draait of tijden waarop je wordt geprogrammeerd.” 

Hebben we het dan voornamelijk over clubs of over festivals?
“Vooral over festivals. Als ik in een club draai, word ik meestal al als headliner neergezet, maar op festivals draaien toch meer grote artiesten en nu merk ik toch meer exposure.” 

En als we daarop door gaan, er zit nu al een behoorlijke stijgende lijn in, welke doelen heb jij nog voor de komende vijf jaar? Waar droom je nog van? 
“Ik vind het leuk om een eigen avond te geven, eigen feestjes. Misschien nog een eigen label erbij. Ik wil sowieso mijn platform uitbreiden, Ummet Ozcan als merk zeg maar.” 

Een eigen label… is dat iets waar je nu al mee bezig bent?
“Nee niet echt, ik wacht er nog wel mee. Dat komt wel wanneer de tijd er rijp voor is.” 

Je draait al een behoorlijke tijd en in deze tijd is jouw sound natuurlijk ook mee verandert. Hoe zou je jouw sound nu omschrijven?
“Dat vind ik elke keer wel moeilijk, maar ik denk dat het toch een mengelmoes blijft van elektro house, progressive house en misschien toch wel een beetje techy soms. Maar het is echt echt een mix van alles.” 

Hiervoor heb je zelfs trance en techno gedraaid, dus je hebt van alles een beetje geproefd. Wat zijn voor jou de belangrijke verschillen tussen deze stijlen? 
“Ik vind het allemaal heel leuk. ‘Trancy’ dingen zijn heel melodieus, er zit veel meer gevoel en emotie in. Techno beukt lekker door, je kunt op een riddeltje de hele avond door gaan. Ik kan het niet echt vergelijken met elkaar, maar los van elkaar vind ik het beide leuk.” 

Het afgelopen jaar heeft Ummet een behoorlijk aantal hits te pakken gehad met nummers als Raise Your Hands, Revolution (met R3hab en NERVO), SMASH! Of de recentere SuperWave en Overdrive (met Calvin Harris). 

Dat hij een echte passie voor muziek heeft blijkt wel als we hem hiernaar vragen en hij al glunderend en gepassioneerd antwoord kan geven op onze vragen.

Op welke track ben jij het meest trots en waarom?
“Ehmm… ja stiekem ben ik wel trots op al m’n tracks. Maar dat zijn toch wel meerdere. The Code met W&W. Dat is toch wel de track die de eerste stap zetten in de EDM en meer in de elektro voor mij. En Revolution met R3hab en NERVO.” “De track die het meeste voor mij heeft gedaan hangt tussen Revolution en Raise Your Hands, maar aangezien ik met Revolution een gouden plaat heb gehad, denk ik dat Revolution net iets meer heeft gedaan.” 

Hoe komen jouw samenwerkingen eigenlijk tot stand? 
“Dat gaat niet echt gepland ofzo. Bijvoorbeeld R3hab… ik weet dat hij platen van mij draaide en voor het eerst twee of drie jaar terug, kreeg ik een tweetje van hem. Zodoende zijn we op Skype gaan praten en dan ga je nummertjes uitwisselen en voordat je het door hebt, heb je al een soort van band met elkaar. En dan heb je een opzetje en dan komt er een nummertje uit en dan zegt hij “hee, misschien moeten we NERVO vragen” en die hoorde in Miami weer een track en eigenlijk gaat het een beetje vanzelf op deze manier. Erg leuk.” 

Je draait momenteel zelf ook erg veel in het buitenland. Welk land heeft het meest losgaande publiek? 
“Dat is heel moeilijk te zeggen. Amerika gaat heel erg los, maar bijvoorbeeld Azië ook. Die gaan dan weer op een hele andere manier los. In Azië schreeuwen ze heel hard, ze zingen heel hard mee en dansen iets minder, maar gaan wel los op een andere manier.” 

Merk je een verschil in reacties op bepaalde tracks die je draait? Dat ze daar iets achterlopen en Nederland graag iets nieuwe dingen hoort bijvoorbeeld?
“Nederland loopt waarschijnlijk wel een beetje voor. Ze zijn meer kieskeurig, omdat ze alles al hebben gehoord en horen daarom graag nieuwe dingen. In Amerika vinden ze alles eigenlijk altijd wel top.” 

Hoe speel jij hierop in in jouw sets? 
“Meestal als ik iets maak, draai ik het veelal in m’n set. Als de track dan nog niet uitkomt, kan ik deze wel jaren draaien. Sommige dj’s hebben het dan ook, maar dan hou ik ook iets exclusiefs voor in mijn set. Zolang het niet uitkomt, blijft het namelijk elke keer nieuw als mensen het horen.

Vervolgens kan ik de track ook nog aanpassen aan hand van de reactie van het publiek. Dat is juist leuk aan draaien, je kunt dingen uittesten. Maar dat is soms wel moeilijk, omdat het juist per land verschilt hoe het publiek reageert. En dan zijn er ook nog situaties waarin het publiek niet los gaat als de track nog niet is uitgebracht, maar wel los gaat als deze ineens wel bekend is.” 
 
En wat maakt dan voor jou het punt van ‘oke en nou is de track goed’?
“Het belangrijkste is dat ik hem leuk vind en er kippenvel bij krijg. En ten tweede moet het gewoon wel los gaan. Alles dat ik maak, maak ik voor festivals.” 

Heb jij ooit wel eens momenten waarop je denkt ‘nu even geen muziek’? 
“Als ik echt geen inspiratie heb. Dan ga ik wel even iets anders doen. Mijn inspiratie haal ik overal vandaan, dus die komt dan vanzelf.” 

Ummet reist de hele wereld over en draaide afgelopen jaar o.a. op EDC Orlando en Las Vegas, Creamfields, Dreamfields, Tomorrowland en Ultra Music Festival. 

Wat was het aller tofste festival waarop je hebt gedraaid? 
“Dan moet ik toch wel zeggen Tomorrowland.” 

Ondanks al het reizen probeert hij toch een normaal ritme aan te houden. 

Hoe ziet een normale dag er voor jou uit? 
“Ik word wakker, bakje koffie, rustig m’n mail checken en internetten. Vervolgens de studio in als ik geen meetings/clipopnames of interviews heb.” “Oja.. en zes uur per dag met mijn manager aan de lijn hangen. Ja, dat is serieus. Maar soms ben ik gewoon aan het werk en ligt ‘hij’ gewoon naast me. Dan luistert hij mee met de muziek die ik maak.” 

Werk je ’s nachts het lekkerst in de studio? 
“Dat kan, maar dat doe ik niet meer. Ik vind het nu ook gewoon lekker om ’s ochtends vroeg mijn bed uit te gaan. Ik kan een hele dag doorgaan in de studio, maar dan is het niet leuk meer, ik heb ook nog een vriendin thuis en m’n hondje. Normale dingen vind ik ook gewoon leuk om te doen, zoals even tv kijken.”

En waar kun jij jou elke ochtend voor wakker maken? 
Lachend geeft hij antwoord “sushi”. “Zelfs in de ochtend. Als ik langs de weg rij ’s ochtends en een sushirestaurant zie, stop ik soms zelfs even om te ontbijten. Sushi is altijd lekker”. Prima keus, vinden wij! 

Ummet omschrijft zelf dat zijn carrière op dit moment echt reizende is. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om meer van hem te zien en hopen hem snel te zien op het volgende feestje.  




 


Interviewer: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement




Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.



Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.199 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.



Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.199 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadres



Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.






Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.



Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen