Party nieuws

Defected In the House Ibiza 11 by Simon Dunmore

donderdag 19 mei 2011


Nu we de zomer achter ons hebben gelaten staat het zomer seizoen weer voor de deur. De eerste festivals hebben al weer plaats gevonden en het is dan ook de hoogste tijd om rustig aan te gaan focussen op die ene plek in de wereld war de toegewijde clubbers naar toe trekken in de zomer: Ibiza. Defected brengt ook dit jaar weer traditie getrouw een compilatie uit die die geheel in het teken van het partyeiland staat. Defected heeft al sinds 2003 een clubnight op het eiland en strijkt ook dit jaar weer neer in de Pacha.

Van 4 juni tot 24 september is er elke zaterdag avond een Defected In The House editie waarvoor grote namen als Frankie Knuckles, Dimitri from Paris, Sandy Rivera, the Shapeshifters, David Morales, Junior Jack en Kid Crème zullen aantreden om de partygangers te vermaken met hun beats. Defected wil het zomerse sfeertje nu alvast brengen en doen dat met de Defected In The House compilatie die volgens het Engelse label de soundtrack van deze zomer moet worden. 3 cd’s vol met de laatste maar ook tijdloze house worden vakkundig aan elkaar gemixt door frontman van Defected: Simon Dunmore.

CD 1 – Pre Party
Rustig aan beginnen moet Simon Dunmore gedacht hebben, met de Pre Party schijf brengt hij een mix van laidback house tracks die je moeten voorbereiden op een lange nacht dansen. Het tempo is ingetogen en bouwt heel gestaag op tijdens de mix, het is de ideale muziek om op te hebben staan op het strand, je ogen te sluiten en lekker te genieten. Vooral de tracks ‘Time To Begin’ van Induceve, ‘Dixrit’ van Bassfort, ‘Into My Soul’ van Aki Bergen en de geweldige mash-up van de tracks ‘Proof’ van Stuffa en ‘Buddah’ van DJD zijn zeer te versmaden. Naast de laatst genoemde mash-up vinden we nog een paar van deze mooie samensmeltingen van tracks terug op de eerste schijf, iets waar Defected een patent op lijkt te hebben. Zo is ook het aanstekelijke ‘I Need to Love Myself’ van Kings Of Tommorrow en ‘Supernatural’ van King Britt van uiterst hoge kwaliteit.

CD 2 – Main Room
Na de pre party is het tijd om af te zakken naar de club en eens wat swingende dancemoves te laten zien. Simon Dunmore opent de mix met een verrassende versie van ‘I’ll Take You There’ van Frankie Knuckels pres. Director’s Cut feat. Jamie Principle. Twee versies van het nummer zin in elkaar verwezen en laat een terughoudendheid horen maar op het zelfde moment door de subtiele bass kicks toch een swingend geheel. Na de sfeervolle opening loodst Simon Dunmore ons langs heerlijke meesterwerkjes die veelal (wat uiteraard te verwachten was) uit de Defected stal komen. Het kale maar uiterst effectieve ‘Never Give Up’ brengt de herkenbare Defected groove in de mix en voert het tempo nog wat op. ‘Dazzle’ van ATFC heeft de zelfde ingrediënten en leidt langzaam aan de mix verder. ‘Sexx’ van Style Of brengt de eerste herkenbare track met de opmerkelijke melodie. Gaandeweg de mix komen we weer een aantal vermakelijke mash-ups tegen maar we moet toch stil staan bij het sfeervolle  ‘She’s Got 2 Hearts’ van Bit Funk, de combinatie van hedendaagse beats, subtiele disco samples en een vleugje funk maken deze track tot een van de pareltjes van deze mix. Met de opvolgende track ‘Enjoy The Ride’ van Roy Davis Jr. Feat J Noize & Kaye Fox zorgt juist voor een meer hedendaagse sound met heerlijke warme vocalen en pakkende basslines. Het eind van de mix is het in 1 woord geweldig. Met de heerlijke Born To Funk remix van ‘Give It Back’ van Sergio Flores Feat. Joy Malcolm en ‘Do You Remember House’ van Blaze wordt de finale ingezet en door ‘I’m All Yours’ van Copyright en ‘Waiting For You’  van The Shapeshifters & Shermanonolgy vakkundig afgesloten. Vooral de laatste track is overspoeld door passie, je hoort gewoon dat de makers (waaronder onze eigen Shermanology) deze track met liefde voor de muziek gemaakt hebben.

CD 3 – After Party
Het is na de twee cd’s nog niet afgelopen. Met de derde schijf gaat de chill modus aan en is het net als op de eerste cd genieten geblazen. Je kunt nog op een laag tempo je laatste energie uit je lichaam dansen op de rustige beats van tracks als ‘Fantasy’ van Afterlife, de geniale Atjazz remix van housdeknaller ‘Hey Hey’ van legende Dennis Ferrer, en ‘Holding On’ van Zoo Look. Met maar 11 tracks is er voor de langere versies van de tracks gekozen en dat is niet meer dan terecht. Door de lengte van tracks komt de muziek tot zijn recht en met een chill down cd als deze zou een gehaaste mix met veel overgangen niet passen. Vooral de met piano melodieën overladen afsluitende track is prima gekozen door Simon Dunmore. Met ‘Love Saves The Day’ wordt de mix dan ook in stijl (en rust) afgesloten.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18" type="application/x-shockwave-flash">

Conclusie
De Defected In the House serie is een hoogstaande serie met veel aandacht voor kwaliteit. Ook op de Ibiza ’11 editie is dit het geval, toch valt voor de tweede cd op door het echte house gevoel. Maar met de pre part en after party cd’s zijn er prima toevoegingen gedaan aan de compilatie. Deze sounds hoor ik gegarandeerd terug op Ibiza en mogen dus ook niet ontbreken. De diverse mash-ups op de cd’s zijn weer van sublieme kwaliteit en de keuze voor de tracks van de ze mash-ups geniaal. Het is een kunst om al twee tracks die bij elkaar passen te vinden, maar om ze dan ook nog samen te smelten tot een nieuw geheel? Dat noemen ze vakmanschap. Met deze Ibiza ’11 compilatie kan de zomer beginnen, op muzikaal vlak ben je in ieder geval al goed voorbereid, met dank aan Defected!

www.defected.com




Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.



Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.195 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.



Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.195 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadres



Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.






Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.



Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen